ΑγρότεςΔυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Συγκέντρωση στη μνήμη του Μήτσου Βλάχου από την ΟΑΣ

Κάλεσμα στους μικρούς και μεσαίους αγρότες να πάρουν, μαζικά και δυναμικά, μέρος στη συγκέντρωση για τη μνήμη του αγωνιστή καπνοπαραγωγού Μήτσου Βλάχου, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στις 10.30 π.μ. στο χώρο του μνημείου, στο χωριό Κυψέλη, απευθύνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Μ. Βλάχος δολοφονήθηκε από τις δυνάμεις καταστολής σε συλλαλητήριο των καπνοπαραγωγών το 1962 στο χωριό Κυψέλη της Αιτωλοακαρνανίας.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Αιτωλοακαρνανίας συνεχίζει:

“Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει στα βήματα της προηγούμενης κυβέρνησης. Με συνέπεια εφαρμόζει την ΚΑΠ, που με την επόμενη αναθεώρηση θα γίνει ακόμη χειρότερη και στόχο έχει να εξασφαλίζει την κερδοφορία των πολυεθνικών εταιρειών και να υπηρετεί τον ανταγωνισμό τους σε βάρος μας. Το κόστος παραγωγής παραμένει δυσβάσταχτο. Είναι ανάγκη η κατοχύρωση κατώτερων εγγυημένων τιμών στα προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα επιβίωσης στους παραγωγούς.


Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και η απελευθέρωση της Ενέργειας ανοίγει το δρόμο για νέα αυξημένα τιμολόγια του αγροτικού και οικιακού ρεύματος σε βάρος μας.

Το αίσχος με τον ΕΛΓΑ και τον αναχρονιστικό αντιλαϊκό κανονισμό του, που επιτακτικά το αγροτικό κίνημα ζητάει την αλλαγή του όχι μόνο δεν υλοποιείται από την κυβέρνηση, αλλά επιχειρεί την ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΑ και είσοδο εταιρειών που σημαίνει αύξηση των ασφαλίστρων και μικρότερες αποζημιώσεις. Στην κτηνοτροφία, μόνο ως κοροϊδία εκλαμβάνουμε τις μεγαλοστομίες περί πάταξης των “ελληνοποιήσεων” σε γάλα και κρέας.

Για όλα τα παραπάνω η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας καλεί όλους τους αγρότες της περιοχής σε αγώνα κατά της πολιτικής που φτωχοποιεί το λαό. Να βάλουμε φρένο στην ποινικοποίηση των αγώνων μας ,και συνολικότερα του κινήματος που αυτές τις μέρες δίνει την δική του μάχη απέναντι στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που ενταφιάζει όσα εργατικά δικαιώματα είχαν απομείνει και παράλληλα προσθέτει νέα εμπόδια σε συνδικαλιστικές ελευθερίες και στο δικαίωμα της απεργίας.

Τα προβλήματα μας είναι κοινά και έτσι πρέπει να είναι και οι αγώνες μας γι αυτό και καλούμε την Τετάρτη στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου στην Πλατεία Δημοκρατίας και ώρα 10.30 το πρωϊ. Δεν θα βάλουν στο γύψο τους αγώνες μας”.

 

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button