ΕξελίξειςΠολιτική

Σφοδρή κριτική της Ν.Ε. του ΚΚΕ στον ΣΥΡΙΖΑ για την εκδήλωση της ΑΔΕΔΥ στο Αγρίνιο

po-kke-plateia1Επανέρχεται στο θέμα της πρόσφατης εκδήλωσης του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ που έγινε στο Αγρίνιο, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΚΕ, μετά την παρέμβαση που έγινε από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Η Νομαρχιακή του ΚΚΕ ζητά από το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ να πάρει θέση (σ.σ. πράγμα που έχει κάνει όμως).

Αναλυτικά:

“Στις 19/6 το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ με πρόσκληση που κοινοποίησε σε πρωτοβάθμια δημοσιοϋπαλληλικά σωματεία καλούσε τα σωματεία σε σύσκεψη ενημέρωσης και οργάνωσης των δημόσιων υπαλλήλων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται από την αντιλαϊκή πολιτική.  Στη σύσκεψη αυτή συμμετείχαν εκλεγμένοι συνδικαλιστές με τα ψηφοδέλτια που στήριξε το ΠΑΜΕ σε σωματεία του δημοσίου.

Μετά τη σύσκεψη κάποιος «Μέλιος Παντελής, μέλος της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου» αποκάλυψε ότι αυτή ήταν εκδήλωση που οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ σαν «το πρώτο βήμα συγκρότησης του ΜΕΤΑ και της ευρύτερης αριστερής εργατικής αντιπολίτευσης».

Σε ανακοίνωση της Γραμματείας του ΠΑΜΕ εκτέθηκαν οι απόψεις του και τονίστηκε ο αυταπόδεικτος καιροσκοπισμός και τυχοδιωκτισμός στις πλάτες των σωματείων.

Σε απάντηση στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ από τον ίδιο τον συγγραφέα (;) αναφέρεται ότι «κάτι θα έχει τσούξει για ανακοίνωση κόμματος και μάλιστα του ΚΚΕ». Αποκαλύπτεται ο στόχος : Το ΚΚΕ.

Δεν θα ασχοληθούμε με τον υπογράφοντα τις ανακοινώσεις. Αυτόν τον παραδίδουμε μέσω των δυο ανακοινώσεων του όπου είναι εμφανής η «τρικυμία εν κρανίω» στην κρίση των αναγνωστών.

Όμως δεν είδαμε απάντηση από το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ αφού το εν λόγω «μέλος της Ο.,. ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου» ισχυρίζεται ότι αυτό είναι μαριονέτα σε κουκλοθέατρο μικροκομματικών σκοπιμοτήτων αφού αναφέρει ότι « η εκδήλωση της 19/6 διοργανώθηκε στο όνομα της ΑΔΕΔΥ» αλλά η εκδήλωση ήταν του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρά τις πολιτικές μας διαφωνίες, θέλουμε να πιστεύουμε ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο, οι υπεύθυνοι του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ δεν θα κατέφευγαν σε τέτοιο πολιτικό τυχοδιωκτισμό για να υπηρετήσουν εφήμερες σκοπιμότητες που απαξιώνουν , ευτελίζουν θεσμούς, κόμματα και ανθρώπους. Αν και αργά περιμένουμε την αντίδρασή τους.

Ο πολιτικός καθοδηγητής του «μέλος της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου» έφτασε στο σημείο να μηχανεύεται και τέτοιες μεθόδους για να χτίσει τον καινούργιο κυβερνητικό συνδικαλισμό μετά το σφιχταγκάλιασμα των εκπαιδευμένων σ’ αυτό το έργο;

Βέβαια τα πάντα είναι φυσιολογική πολιτική εξέλιξη όταν αυτοσκοπός γίνεται η αντιμνημονιακή κυβέρνηση με δυνάμεις απ’ όπου και αν προέρχονται, ακόμη, γίνονται δεκτές  και δηλώσεις μετανοίας όσων ψήφισαν ή στήριξαν τα μνημόνια.

Είναι η νέα εποχή όπου το παλιό «ανήκομεν εις την Δύσιν» του Κων. Καραμανλή σβήνει και το νέο « η συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. δεν αμφισβητείται» του Αλέξη Τσίπρα γεννιέται και σ’ αυτά τα πλαίσια το « θα επιδιώξουμε μια καινούργια κοινωνική συμφωνία με το ΣΕΒ» γίνεται αξίωμα. “

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button