sliderΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Σφοδρή αντιπαράθεση Γ. Φαρμάκη-Β. Φωτάκη για την εκμίσθωση εκτάσεων στο Αγγελόκαστρο

Την λύπη του εξέφρασε ο Γ. Παπαναστασίου-«Για πρώτη φορά έχω καταρρακωθεί»

Σοβαρότατη αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου της ΔΕΥΑ Γιάννη Φαρμάκη και του αντιδημάρχου και πρόεδρου της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Αγρινίου Βασίλη Φωτάκη, καταγράφτηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου.

Μια αντιπαράθεση που δεν αποκλείεται να πυροδοτήσει και εξελίξεις στην παράταξη της πλειοψηφίας, εάν δεν επιτευχθεί εκτόνωση και που σε κάθε περίπτωση, εξέπληξε τους πάντες.


Κατα τη διάρκεια της αντιπαράθεσης, που όπως φαίνεται έχει προκαλέσει αναστάτωση στο Αγγελόκαστρο και σχετίζεται με την εκμίσθωση δημοτικών αγροτεμαχίων, οι τόνοι ανέβηκαν σε πολύ υψηλό επίπεδο με τον κ. Φαρμάκη να ζητά την αντικατάσταση του κ. Φωτάκη απο την Οικονομική Επιτροπή και τον κ. φωτάκη να λέει πως δεν μπορεί πλέον να συνυπάρχει μαζί του.

Στο θέμα παρενέβη και ο δήμαρχος που κάλυψε τον κ. Φωτάκη, όμως εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για την αντιπαράθεση των δυο συνεργατών του. Οι αλλαγές που υπήρχαν στη σχετική διακήρυξη του διαγωνισμού για τα αγροτεμάχια, που θα γίνει την 1η Μαρτίου, είναι η θρυαλλίδα των εξελίξεων.

Στην εξέλιξη της συζήτησης υπήρξε λεκτικό επεισόδιο και μεταξύ του κ. Καψάλη και κατοίκων του Αγγελοκάστρου, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση για να πέσουν οι τόνοι.
Την στάση του προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής Β. Φωτάκη για το θέμα υπερασπίστηκαν τόσο ο κ. Φλώρος, όσο και ο κ. Καψάλης απο την αντιπολίτευση. Οι αναφορές του κ. Καψάλη πάντως, προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του προέδρου του Αγγελοκάστρου κ. Κουτούμπα, που αποχώρησε.

Επί της ουσίας, η κοινότητα και κάτοικοι του Αγγελοκάστρου δεν θέλουν αλλαγή των όρων στον διαγωνισμό, ζητούν την τετραετή μίσθωση με προτεραιότητα στους αγρότες της κοινότητας. Ο διαγωνισμός όμως προβλέπει πολυετείς μισθώσεις (10+10 χρόνια), μπορούν να συμμετέχουν ιδιώτες από όλον τον δήμο ενώ με βάση τους όρους, μπορούν να μπουν και δενδρώδεις καλλιέργειες. Αυτο που προκαλεί την αντίδραση είναι ότι με αυτούς τους όρους, θα εμφανιστεί ίσως ένας μεγαλοαγρότης, θα βάλει «μπροστινούς» κάποιους δικούς του απο άλλες περιοχές π.χ. τη Νεάπολη ή τη Στράτο κλπ να «χτυπήσουν» τα χωράφια και στη συνέχεια εκεί να κάνει δενδρώδη καλλιέργεια π.χ. ακτινίδια ή κάτι άλλο.

Ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και αντιδήμαρχος δήλωσε πως λειτούργησε σύννομα και όταν κατηγορήθηκε πως δεν λειτούργησε με βάση της οδηγίες που έδωσε παλιότερα ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα, απάντησε πως το Δημοτικό Συμβούλιο «δεν είναι πανάκεια» προκαλώντας νέες αντιδράσεις.

Στην ίδια συνεδρίαση κατατέθηκε πρόταση από τον Τίμο Παπανικολάου της ΛΑΣ ώστε το Δημοτικό Συμβούλιο να «παροτρύνει» την Οικονομική Επιτροπή να πάρει απόφαση για ακύρωση του διαγωνισμού και να προχωρήσει νέος, που θα αμβλύνει τις αντιθέσεις. Η πρόταση αυτή δεν έγινε δεκτή από την πλειοψηφία.

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
pap tsalafouti bruschetta 1000x563px copy Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

  1. Τι καταλάβατε; μια ακόμα φαγωμάρα γιατί; τα λεφτά είναι πολλά. Για να δούμε που βρίσκονται αυτές οι εκτάσεις, είναι καθαρές από το Κτηματολόγιο κάτι ακούγεται για έκτακτες χρησικτησιες όπως έκαναν κάποιοι στη περιοχη πάνω από το παλιό Νοσοκομείο, λέμε τώρα. Τίποτα μάλλον δεν είναι τυχαίο!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button