Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Σφαγεία Αστακού: Από την δέσμευση για άμεση λειτουργία τους, στο παρατεταμένο σάπισμα τους

Το mytikaspress.blogspot.com αναφέρεται σε ένα μεγάλο θέμα της περιοχής, που αφορά την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Ξηρομέρου,  το περαιωμένο εδώ και 8 χρόνια περίπου, έργο των σφαγείων του Αστακού τα οποία όμως ακόμη δε λειτουργούν.

Πρόκειται για ένα έργο αξίας 2.800.000 €, τελειωμένο με το κλειδί στο χέρι, που παραλήφθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2011 από την προηγούμενη δημοτική αρχή του κ. Πυθαγόρα Σαμαρά και παρότι σήμερα βρισκόμαστε στα τέλη του 2018, τα σφαγεία του Αστακού δεν λειτουργούν, εξ αιτίας του ότι δεν έχει κατασκευαστεί ο βιολογικός των σφαγείων, ο οποίος θα πρέπει να συνδεθεί με τον βιολογικό της πόλης του Αστακού.

Το mytikaspress.blogspot.com αναφέρει μεταξύ άλλων:

Η παράταξη «Δυνατό Ξηρόμερο – Πρώτα ο πολίτης» του κ. Ερωτόκριτου Γαλούνη, άσκησε προεκλογικά στο συγκεκριμένο θέμα πολύ σκληρή κριτική στην προηγούμενη δημοτική αρχή (δικαίως) που δεν κατάφερε να θέσει σε λειτουργία τα σφαγεία Αστακού, υποσχόμενη ότι αυτή σαν νέα δημοτική αρχή θα ολοκληρώσει τα σφαγεία του Αστακού άμεσα.

Μάλιστα τον Φεβρουάριο του 2015, υπήρξε επικαιροποίηση αυτής της δέσμευσης για την άμεση ολοκλήρωση και λειτουργία των σφαγείων του Αστακού από τα χείλη του κ. Δημάρχου.

Ήδη η πολύχρονη απραξία από την στιγμή που ολοκληρώθηκε η υποδομή των σφαγείων (8 χρόνια περίπου), έχει αρχίζει να φθείρει τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό τους αλλά και τα δομικά τους στοιχεία.
Με όλη αυτή την καθυστέρηση των περίπου οκτώ χρόνων, πιθανόν να έχουμε το τραγελαφικό γεγονός ο Δήμος Ξηρομέρου να έρθει στην δυσάρεστη θέση να διαπιστώσει την αναγκαιότητα επισκευής των καινούργιων σφαγείων!!! Και μη χειρότερα…

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ετικέτες

Σχολίασε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close