ΕκδηλώσειςΠολιτισμός

Βιβλίο: «Σ’ένα γυμνάσιο θηλέων»

Χωρίς τίτλο1

Η Λέσχη Ανάγνωσης της  Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου, παρουσιάζει την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013, στις 19.00 στο Εντευκτήριο του τρένου, το αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα της Κατίνας Παπά, «Σ’ ΕΝΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΗΛΕΩΝ» .

Το μυθιστόρημα παρουσιάζει η φιλόλογος Κωνσταντίνα Λιανού.

Η συγγραφέας Κατίνα Παπά, γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Στον χώρο της Λογοτεχνίας εμφανίστηκε το 1935, με τη συλλογή διηγημάτων, «Στη συκαμιά από κάτω», η οποία βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών. Η δεύτερη συλλογή διηγημάτων της έχει τίτλο, «Αν άλλαζαν όλα».

Τη χρονιά που πέθανε η Κατίνα Παπά, το 1959, εκδόθηκε το αυτοβιογραφικό της μυθιστόρημα, «Σ’ ένα Γυμνάσιο Θηλέων». 

sdfdef

Σε αυτό το αυτοβιογραφικό μυθιστόρημά της, η Κατίνα Παπά περιγράφει με καταπληκτικό τρόπο τα προβλήματα και την καθημερινότητα τού Σχολείου «Σ’ ένα Γυμνάσιο Θηλέων» των Αθηνών, στις αρχές της δεκαετίας τού ’50. Η αξία τού μυθιστορήματος έγκειται στο ότι τα παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά ζητήματα που θίγει η συγγραφεύς παραμένουν επίκαιρα και για μάς. Με την περιγραφική της ικανότητα ξεδιπλώνει το μυθιστόρημά της ως κινηματογραφικό σενάριο, καθιστώντας έτσι τους αναγνώστες νοερούς θεατές. Αξιόλογη είναι και η ψυχολογική εμβάθυνση στους χαρακτήρες των προσώπων τού μυθιστορήματος. Το μυθιστόρημα ξυπνά μνήμες των γυμνασιακών του χρόνων στον αναγνώστη, που βλέπει ότι τα μαθητικά του βιώματα είναι ίδια και απαράλλακτα με τα περιγραφόμενα από τη συγγραφέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button