Μουσική

Σεμινάριο εκκλησιαστικής μουσικής στο Αγρίνιο: Θεωρία και Πράξη της Βυζαντινής Μουσικής (φωτο)

seminario-ekklisiastikis-mousikis-agr (2)
Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018, το Σεμινάριο Εκκλησιαστικής Μουσικής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Αγρινίου «Δαυίδ ο ψαλμωδός» της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Το Σεμινάριο, με θέμα «Θεωρία και Πράξη της Βυζαντινής Μουσικής», παρακολούθησαν πτυχιούχοι και διπλωματούχοι της βυζαντινής μουσικής και διεξήχθη στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Παρεκκλησίου της Ευαγγελιστρίας, στο Αγρίνιο.

Εισηγητής ήταν ο καθηγητής κ. Γεώργιος Κωνσταντίνου, Μουσικολόγος, Διδάκτωρ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Ο κ. Κωνσταντίνου, με μία “λίαν διαφωτιστική και τεκμηριωμένη θεωρητική και πρακτική προσέγγιση”, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Μητρόπολης, μίλησε για τους ήχους της εκκλησιαστικής Οκτωηχίας και τις σχέσεις που τους διέπουν. Επίσης, αναφέρθηκε στο μεγάλο κεφάλαιο της μουσικής εκφράσεως, που ως σκοπό έχει τη σωστή μουσική επένδυση του εκκλησιαστικού κειμένου και ταυτόχρονα τη βοήθεια και την ενίσχυση των πιστών προς την κατάνυξη και την προσευχή, θέματα που είναι άκρως ενδιαφέροντα και σημαντικά, για όσους ασχολούνται και μελετούν τη βυζαντινή μουσική.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Επειδή, όμως, τα ανωτέρω θέματα δεν εξαντλούνται στο χρονικό πλαίσιο ενός σεμιναρίου, δόθηκε υπόσχεση για συνέχεια των συναντήσεων. Έτσι, το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018 θα πραγματοποιηθεί το επόμενο σχετικό Σεμινάριο, για το οποίο σύντομα θα ανακοινωθεί ο χώρος και το πρόγραμμα.

seminario-ekklisiastikis-mousikis-agr (3)

seminario-ekklisiastikis-mousikis-agr (4)

seminario-ekklisiastikis-mousikis-agr (5)

seminario-ekklisiastikis-mousikis-agr (1)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button