ΑτζένταΕκδηλώσειςΠολιτισμόςΡοή Ειδήσεων

«Σελήνη: Ένας βράχος με μυστικά» : Εκδήλωση από την Αστρονομική & Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας

Διαδικτυακή διάλεξη θα λάβει χώρα την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021, στις 7 μ.μ., από την Αστρονομική & Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος – «Ηρακλής» με τίτλο ομιλίας: ΣΕΛΗΝΗ: Ένας βράχος με μυστικά.

Ομιλήτρια: Δρ. Όλγα Συκιώτη – Κύρια Ερευνήτρια του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ.

H διαδικτυακή διάλεξη θα προβληθεί ζωντανά σε απευθείας σύνδεση από το κανάλι στο YouTube της Αστρονομικής & Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδος “Ηρακλής”: https://youtu.be/NyWgdvSLInY

Η εκδήλωση στο facebook: https://fb.me/e/12OpjAEOu


Λίγα λόγια για την διάλεξη:

Η Σελήνη, ο μοναδικός φυσικός δορυφόρος της Γης, αποτελεί ένα ξεχωριστό δίδυμο πλανήτη – δορυφόρου, μυστήριο για χρόνια ήταν η προέλευσή της, καθώς και οι βαρυτικές επιδράσεις της στη Γη που ενδεχομένως να έχει παίξει ρόλο και στην ανάπτυξη της αρχέγονης ζωής στη Γη,

Επίσης τις τελευταίες δεκαετίες η Σελήνη ήταν το προπύργιο στην κούρσα του διαστήματος με αποκορύφωμα την αποστολή ανθρώπων στον δορυφόρο μας. Εκεί δοκιμάστηκαν πολλές τεχνολογίες ώστε να καταστεί δυνατό ένα τέτοιο εγχείρημα. Εδώ και δεκαετίες ακούμε για μελλοντικές αποστολές στον πλανήτη Άρη, αλλά και ο δρόμος φαίνεται ότι περνάει ξανά από τη Σελήνη ώστε ένα δοκιμαστούν τεχνολογίες και τεχνικές που θα εφαρμοστούν στην προσπάθεια κατάκτησης και του κόκκινου πλανήτη.

Θα αναπτυχθούν και θα παρουσιαστούν οι μέχρι τώρα γνώσεις και επιτεύγματα για το φεγγάρι μας στην παρουσίαση που με τιμή θα μας δώσει η Δρ.Όλγα Συκιώτη.

Λίγα λόγια για την ομιλήτρια:

Η Δρ. Όλγα Συκιώτη, Κύρια Ερευνήτρια του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), η κύρια ερευνητική της δραστηριότητα είναι η Γεωλογική Τηλεπισκόπηση με έμφαση στην ανάπτυξη/εφαρμογή αλγορίθμων μηχανικής εκμάθησης και απεικονιστικής φασματοσκοπίας σε δορυφορικά δεδομένα για την ανίχνευση και αποτύπωση της λιθολογικής/ορυκτολογικής σύστασης χερσαίων επιφανειών.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button