ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Σεισμός στη Σάμο – Γκανάς: Ο σεισμός μπορεί να ήταν μεγαλύτερος – Αναμένουμε ισχυρό μετασεισμό

Ο σεισμολόγος Θανάσης Γκανάς υποστήριξε ότι μπορούμε να περιμένουμε μετασεισμούς στη Σάμο που θα φτάσουν έως και τα 6 Ρίχτερ

«Είναι νωρίς ακόμα να κάνουμε ασφαλή εκτίμηση ωστόσο φαίνεται πως αυτός ήταν ο κύριος σεισμό» δήλωσε ο σεισμολόγος Θανάσης Γκανάς σχετικά με τον σεισμό των 6,7 ρίχτερ που σημειώθηκε βόρεια της Σάμου και έχει προκαλέσει σημαντικές ζημιές στο νησί αλλά και στα παράλια της Τουρκίας

Η εκτίμηση του σεισμολόγου βασίζεται στο μέγεθος του σεισμού και στο ιστορικό που έχουμε για τη λεκάνη της Σάμου. Η επίσημη μέτρηση του σεισμού είναι 6,7 ρίχτερ, όπως μετρήθηκε από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ωστόσο «σε άλλη κλίμακα ο σεισμός είναι μεγαλύτερος», τόνισε ο κύριος Γκανάς.

Το επίκεντρο του σεισμού είναι ο θαλάσσιος χώρος 18 χιλιόμετρα βόρεια της Σάμου σε ένα ρήγμα που έχει κατεύθυνση και προς την Ανατολή και προς τη Δύση. Για το λόγο αυτό ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Αθήνα που είναι ακριβώς δυτικά του ρήγματος. Επιπλέον, ο σεισμολόγος υποστήριξε ότι μπορούμε να περιμένουμε μετασεισμούς που θα φτάσουν έως και τα 6 Ρίχτερ.

«Ο μεγαλύτερος μετασεισμός που αναμένουμε είναι 5,6 με 6 Ρίχτερ, όμως δεν είναι βέβαιο ότι θα γίνει. Οι κάτοικοι που έχουν υποστεί βλάβες πρέπει σήμερα και αύριο να μην μείνουν στα σπίτια τους», τόνισε ο κ. Γκανάς.

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button