Γεγονότα

Σεισμός δυτικά της Λευκάδας

geg-seismos-lefkada1Αισθητός σε όλη την Αιτωλοακαρνανία έγινε σεισμός που σημειώθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα , με επίκεντρο θαλάσσια περιοχή δυτικά της Λευκάδας με μεγεθος 5,8 Ρίχτερ.

geg-seismos-lefkada2Συγκεκριμένα, το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο δίνει μέγεθος 4,9R, με επίκεντρο 24 χλμ Νοτιοδυτικά της Λευκάδας και 18 χλμ δυτικά του Νυδριού και  εστιακό βάθος 2 χλμ.

Από την πλευρά του το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο δίνει μέγεθος 4,8 R , με επίκεντρο 18 χλμ δυτικά της Λευκάδας και  εστιακό βάθος  τα 5 χλμ.  Το Ινστιτούτο επίσης δίνει και έναν ακόμη σεισμό, λίγα λεπτά αργότερα με μέγεθος 3,2 R  στις 17:13 με επίκεντρο τα  48 χλμ βορειοδυτικά του Αργοστολίου.

Στις 17:20 καταγράφεται μια ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 2,8 R και με το ίδιο επίκεντρο με τον πρώτο σεισμό.

Περίπου δέκα μετασεισμοί έχουν καταγραφεί μέχρι τις 8:30, οι οποίοι κυμαίνονται μεταξύ 2 και 3R και δεν εμπνέουν ανησυχία.

seismos

(Η προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών)

map evs3 20130523140906.alert

Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημένος στη Λευκάδα:

seismografos-lefkada

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΠΩΣ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΤΗ ΔΟΝΗΣΗ Ο ΣΕΙΣΜΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΣΕΡΓΟΥΛΑΣ:

seismografos-sergoula

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 4,9R, με το εστιακό βάθος να υπολογίζεται 2 με 5 χιλιόμετρα από την επιφάνεια του εδάφους, 18 χιλιόμετρα δυτικά του Νυδρίου 24 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Λευκάδας, όπως αναφέρει η real.gr

seismos1

Πηγή mylefkada.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button