ΑγρότεςΔυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Σειρά μέτρων για τους αγρότες ζητά η ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας

Συνεδρίασε το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας-στο επίκεντρο τα προβλήματα των ελαιοπαραγωγών

Μπροστά στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού, συνεδρίασε το ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων N. Αιτωλ/νιας.

Την συνεδρίαση την απασχόλησαν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί ελιάς καλαμών που βρίσκονται σε απόγνωση . Μεγάλες ποσότητες της περσινής σοδειάς παραμένουν απούλητες σαπίζουν στους κάδους. Ενώ και για την φετινή σοδειά τα πράγματα δεν είναι καλύτερα.


Η σχετική ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, συνεχίζει:

“Τα πρώτα σημάδια φάνηκαν από την πράσινη ελιά που άρχισε η αγορά, και οι τιμές είναι πολύ κάτω από το κόστος παράγωγης και για τους παραγωγούς ελαιολάδου η ιδία κατάσταση. Το ελαιόλαδο πουλιέται σε εξευτελιστικές τιμές ενώ φέτος η παραγωγή είναι μειωμένη εξαιτίας του καύσωνα 19-21 Μάιου 2020 που βρήκε τα δέντρα στην καρπόδεση κάνοντας τεράστια ζημία, μια ακόμη ζημιά που δεν καλύπτει ο ΕΛΓΑ.

Την ίδια τραγική κατάσταση βιώνουν και οι βιοπαλαιστές κτηνοτρόφοι χρόνια τώρα βλέπουν το εισόδημα τους να μειώνεται ενώ από την άλλη το κόστος να αυξάνεται ξεχειλίζει η αγανάκτηση για τον εμπαιγμό της κυβέρνησης που περιμένουν μήνες τώρα εκείνο το περίφημο τετραευρω.

Στον νομό μας έχουν εμφανιστεί κρούσματα καταρροϊκού πυρετού και χιλιάδες κτηνοτρόφοι ζουν με τον εφιάλτη 2014 όπου η ασθένεια αποδεκάτισε τα κοπάδια χωρίς να πάρουν ένα ευρώ αποζημίωση, δεν αποζημιώνει ο ΕΛΓΑ την ασθένεια ,και γδέρνει τους κτηνοτρόφους με τα ληστρικά ασφάλιστρα, η ΟΑΣ ζητά να παρθούν μέτρα για να περιοριστεί η εξάπλωση του καταρροϊκού πυρετού διασφαλίζοντας την έγκαιρη προμήθεια εμβολίων και φαρμάκων να εξασφαλιστεί η διενέργεια όλων των απαραίτητων ψεκασμών των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων με κρατική χρηματοδότηση. Να στελεχωθούν οι κτηνιατρικές υπηρεσίες με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.

Ταυτόχρονα οι παραγωγοί βρίσκονται αντιμέτωποι και με την παντελή έλλειψη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας. Με τις πρώτες έντονες βροχοπτώσεις είχαμε και στο νομό μας πλημμυρικα φαινόμενα ειδικά στις παραποτάμιες περιοχές του Αχελώου. Το επόμενο διάστημα θα πάρουμε πρωτοβουλίες για να αναδείξουμε το πρόβλημα .

Το ΔΣ της ΟΑΣ αποφάσισε και καλεί τους φτωχούς και μεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους στην συγκέντρωση την τετάρτη 7 Οκτώμβρη στις 8:30 μμ στην κεντρική πλατεία Αγρινίου που καλεί το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου για την καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της χρυσής αυγής, να ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια στη βαρβαρότητα του φασισμού.

Επίσης αποφασίστηκε η συμμέτοχη μας στο συλλαλητήριο την Τρίτη 13 Οκτώβρη και ώρα 7:00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία στο Αγρίνιο που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου. Στη νέα επίθεση της κυβέρνησης προβάλλουμε την ανάγκη να οργανωθεί και να κλιμακωθεί ο κοινός αγώνας των αγροτών και κτηνοτρόφων με τους εργάτες και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα.

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα οργανώσουμε περιοδείες συσκέψεις σε όλο το νομό παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Επίσης στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση δε θα επιτρέψουμε να παίρνει μια σειρά αντιλαϊκών μέτρων που θα μας σπρώχνει στο παραπέρα ξεκλήρισμα. Ούτε και πρόκειται να μας φοβίσουν οι χουντικής έμπνευσης νόμοι για τις διαδηλώσεις. Όσο θα εφαρμόζεται η αντιλαϊκή πολιτική θα μας βρίσκει μπροστά της.

Απαιτούμε

-Κατώτατες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν αξιοπρεπές εισόδημα επιβίωσης

-ΕΛΓΑ αποκλειστικά κρατικός φορέας ασφάλισης που να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παράγωγη από όλες τις φυσικούς κινδύνους και νόσους
-Να αυξηθούν οι εξευτελιστικές συντάξεις των αγροτών

-Να παρθούν μέτρα για τον περιορισμό των κρουσμάτων του καταρροϊκού πυρετού που παρουσιάστηκαν και να αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι

-Απαιτούμε θωράκιση του συστήματος υγείας στο νομό μας πλήρη στελέχωση των 2 νοσοκομείων και των κέντρων υγείας του νομού με όλο το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό

Συνάδελφοι Αγρότες κτηνοτρόφοι απέναντι μας είναι η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ που εφαρμόζουν με ευλάβεια όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά Οι πολιτικές που υπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Απέναντι τους οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν τους εμποροβιομήχανους τα μονοπώλια τους τραπεζίτες που εκμεταλλεύονται το μόχθο τους και κερδοσκοπούν σε βάρος τους.Ένας δρόμος υπάρχει ο δρόμος της σύγκρουσης με αυτή την πολιτικη.”

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button