ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Σειρά ερωτημάτων για την κοπή δέντρων στο κάστρο της Ναυπάκτου

Το θέμα της κοπής των δέντρων στο κάστρο της Ναυπάκτου έθεσε ο Α. Κοτσανάς στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας, ρωτώντας πως έχει προκύψει ο εργολάβος που κάνει τις εργασίες, ποιο το ποσό που έχει οριστεί από τη σύμβαση, ποιο το εύρος κοπής και γίνεται, αλλά και που θα πάνε τα ξύλα.

Για σύμβαση περίπου 17.000 ευρώ μίλησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θ. Κοτρωνιάς, σημειώνοντας επίσης πως το που γίνονται εργασίες ορίζεται στη μελέτη. Έκανε λόγο για κοπή περί των 100 δέντρων, σημειώνοντας ακόμα πως τα ξύλα που προκύπτουν αποτελούν αντικείμενο διαχείρισης του ίδιου του εργολάβου.

Τα παραπάνω είχαν και συνέχεια σήμερα με τον Α. Κοτσανά να επανέρχεται, ρωτώντας με ανάρτησή του γιατί τα ξύλα τα παίρνει ο εργολάβος και από ποια νομοθεσία προκύπτει αυτό. Αναλυτικά ο πρώην αντιδήμαρχος αναφέρει:

«Αίσθηση προκάλεσε η απάντηση του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος κ. Κοτρωνιά στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο σε ερώτηση που του θέσαμε σχετικά με τη διαδικασία κοπής δένδρων στην περιοχή του κάστρου της Ναυπάκτου.

Ειδικότερα ρωτήθηκε για το ποιος υλοποιεί το έργο, ποιος το πληρώνει και τι γίνονται τα ξύλα από τα δένδρα που κόβονται .

Η απάντηση που ευθαρσώς ειπώθηκε δια στόματος του κ. Κοτρωνιά είναι ότι ο Δήμος εκτελεί τις εργασίες έχουν κοπεί 100 δένδρα, ο εργολάβος παίρνει τα ξύλα και το έργο… καλά ακούσατε το επιβλέπει ο κ. Γκίζας.

Αυτό που προκύπτει από την τεχνική περιγραφή καθώς και από την μελέτη του έργου είναι ότι ο Δήμος έχει σε εξέλιξη εργολαβία συνολικής δαπάνης 16.461 Ευρώ με τίτλο “Αποκλαδεύσεις της Δημοτικής Ενότητας Ναυπάκτου” και σε καμία περίπτωση δε δύναται να προβαίνει σε εργασίες στο χώρο του κάστρου, για τον οποίο δεν έχει αρμοδιότητα ο Δήμος Ναυπακτίας, αλλά η Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Επίσης θέλω να προσθέσω ότι σήμερα η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ναυπακτίας που είναι η Διεύθυνση Περιβαλλοντος συνέταξε έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 7942 με αποδέκτη τον εργολάβο και του γνωστοποιεί ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να εγκρίνει εργασίες κοπής δένδρων στο κάστρο διότι δεν είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου.

Το συγκρεκριμένο έγγραφο καθιστά ως μη σύννομες τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και αφήνει έκθετους και υπόλογους τους κ.Κοτρωνιά κ.Γκίζα για έκνομες ενέργειες.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός ότι ο εργολάβος αφήνει τα υπολείμματα κοπής στο χώρο και παίρνει δεκάδες τόνους ξυλείας χωρίς να έχει τηρηθεί η διαδικασία υλοτόμησης που διέπει την συγκεκριμένη περίπτωση.

ΥΓ. Μετά το έγγραφο της υπηρεσίας το θέμα θα ελέγχει αρμοδίως και θα αναζητηθούν τυχόν ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες όλων των εμπλεκομένων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button