Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Αερομοντελιστές απ’όλη την Ελλάδα στο αεροδρόμιο Μεσολογγίου-επισκέψεις σχολείων

Σειρά δραστηριοτήτων έλαβαν χώρα στο Αεροδρόμιο Μεσολογγίου όπως ενημερώνει το ΔΣ της Αερολέσχης Μεσολογγίου.

Συγκεκριμένα, με επιτυχία διοργανώθηκαν οι Πανελλήνιοι Αεραθλητικοί Αγώνες Αερομοντελισμού και έγιναν και Δοκιμές Τηλεκατευθυνόμενου Α/φους από την Εθελοντική Φοιτητική Ομάδα Πανεπιστημίου Πατρών «EUROAVIA PATRAS».


Ακόμη το αεροδρόμιο επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Αμφιλοχίας καθώς και το Δημοτικό Σχολείου – Νηπιαγωγείου Περδικακίου και του Δημοτικού Σχολείου Βρουβιανών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΔΣ της Αερολέσχης Μεσολογγίου:

“1.Επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Αμφιλοχίας: Το Αεροδρόμιο Μεσολογγίου επισκέφτηκε το Δημοτικό Σχολείο Αμφιλοχίας την Παρασκευή 31-5-24 . Οι ογδόντα (80), περίπου , μαθητές και οχτώ (8) δασκάλες, με επικεφαλής την Διευθύντρια κα Σοφία Συρμακέση, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες του Αεροδρομίου , να δουν από κοντά τα αεροπλάνα και ελικόπτερο . Μάλιστα η εκπαιδευτικός κα Ελένη Δράκου είχε την ευκαιρία να απολαύσει και μία πτήση επίδειξης για τους μικρούς μας μαθητές και μαθήτριες, όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία.

Ακόμη παρών στο Αεροδρόμιο ήταν και η «Αεραθλητική Ένωση Πατρών» και ο ακούραστος Πρόεδρος αυτής , Υποστράτηγος (ε.α.) κος Παναγιώτης Πετσίνης έδειξε στις μαθήτριες – μαθητές – συνοδούς, την χρήση και πτήση τηλεκατευθυνόμενων αερομοντέλων, μιας ραγδαία εξελισσόμενης τεχνολογίας και πολύ διδακτικής εμπειρίας.

Πανελλήνιοι Αεραθλητικοί Αγώνες Αερομοντελισμού: Με ιδιαίτερη επιτυχία διοργανώθηκαν οι υπόψη αγώνες, για πρώτη φορά στο Αεροδρόμιο Μεσολογγίου, το Σάββατο και την Κυριακή 1-2 Ιουνίου από την Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία (ΕΛ.Α.Ο.)/Επιτροπή Αερομοντελισμού και την Αερολέσχη Μεσολογγίου.
Οι Αεραθλητές , από διάφορα μέρη της χερσαίας και νησιωτικής Ελλάδας, έμειναν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τις ευκολίες και οργάνωση του Αεροδρομίου και προπαντός από τα διάφορα πεδία ενδιαφέροντος ( Μουσεία – Μουσείο Άλατος- Κήπος Ηρώων) που επισκέφτηκαν.

Σημειώνεται ότι το Αεροδρόμιο Μεσολογγίου αναδεικνύεται σε σύγχρονο αεραθλητικό πεδίο αν ληφθεί υπόψη ότι φέτος έχουμε έξη (6) αεραθλητικές εκδηλώσεις , έναντι μιας που είχαμε τον περασμένο χρόνο.

Δοκιμές Τηλεκατευθυνόμενου Α/φους από την Εθελοντική Φοιτητική Ομάδα Πανεπιστημίου Πατρών «EUROAVIA PATRAS». Η υπόψη ομάδα, που αποτελεί την τοπική κοινότητα της « EUROAVIA», έκανε, με επιτυχία, την πρώτη δοκιμή τηλεκατευθυνόμενου α/φους στο Αεροδρόμιο Μεσολογγίου , το Σάββατο 1-6-24.

Ενημερωτικά η «EUROAVIA» είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός φοιτητών αεροδιαστημικής στην Ευρώπη , με παρουσία σε 44 Πανεπιστήμια σε 18 χώρες με περισσότερα από 4.000 ενεργά μέλη.

Οι δοκιμές του «τηλεκατευθυνόμενου α/φους» από την υπόψη ομάδα, έγιναν στα πλαίσια προετοιμασίας για τη συμμετοχή τους στον παγκόσμιο διαγωνισμό του «Air Cargo Challenge» (A.C.C.) , που θα γίνουν στο Άαχεν στη Γερμανία τον Ιούλιο του 2024.

Οι υπόψη επιστημονικές και τεχνολογικές δοκιμές, που γίνονται κατά καιρούς από ιδρύματα και φορείς, αναδεικνύουν το Αεροδρόμιο Μεσολογγίου σε ένα «Πεδίο Τεχνολογικών Δοκιμών» , ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό την «Αεροπορική Παιδεία και Τεχνολογία», ιδιαίτερα στον τομέα των «Αυτόνομων Αεροχημάτων» και Drones που αποτελούν το επόμενο «Μεγάλο Βήμα» της αεροπορικής τεχνολογίας.

Επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου – Νηπιαγωγείου Περδικακίου και του Δημοτικού Σχολείου Βρουβιανών: Μαθήτριες και μαθητές από τα παραπάνω σχολεία, συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικούς και γονείς ,επισκέφθηκαν το Αεροδρόμιο Μεσολογγίου και ξεναγήθηκαν στους χώρους του , την Τετάρτη 5-6-24.

Οι μικρές μας φίλες και φίλοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα αεροπλάνα – ελικόπτερο , να ενημερωθούν για τις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου και τις δυνατότητες και δραστηριότητες που εξυπηρετούνται σαυτό, ενώ έθεσαν και εύστοχες ερωτήσεις, που πραγματικά σε εκπλήσσουν για την ωριμότητα και το πνεύμα.

Kλείνοντας το παρόν ενημερωτικό δελτίο η Αερολέσχη Μεσολογγίου ευχαριστεί, τα σχολεία , τα επιστημονικά /τεχνολογικά ιδρύματα και αεραθλητικούς φορείς, που επισκέπτονται ή επιλέγουν το αεροδρόμιό μας για ενημέρωση, δοκιμές σύγχρονων συστημάτων και πεδίο αεράθλησης, αναδεικνύοντας αυτό σε ένα σύγχρονο «Αεροπορικό – Αεραθλητικό – Εκπαιδευτικό – Τεχνολογικό Πεδίο».”

Χορηγούμενη

EURO 2024

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button