Γεγονότα

Σειρά δράσεων από καθηγητές και φορείς (φωτο)

geg-sigentrosi-elme 1

Στα γραφεία της Β’ ΕΛΜΕ στο Αγρίνιο συγκεντρώθηκαν απόψε καθηγητές της Τεχνικής- Επαγγελματικής Εκπαίδευσης καθώς και μαθητές, αλλά και εκπρόσωποι φορέων της πόλης για να αποφασίσουν κοινές δράσεις σχετικά με τα τρέχοντα ζητήματα που τους αφορούν και έχουν να κάνουν με τις μετατάξεις, τις καταργήσεις και τις απολύσεις στον δημόσιο τομέα.

geg-sigentrosi-elme 2

Παρόντες ήταν η αντιδήμαρχος Ντίνα Κατσαρή, ο πρόεδρος των εργαζομένων ΟΤΑ Αιτωλοακαρνανίας κ. Θύμιος Κομματάς, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων – Νηπιαγωγών Αγρινίου – Θέρμου κ. Σπύρος Αδάμης, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου  Αγρινίου κ.Κ. Παπαθανασίου, η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Νομού Αιτωλοακαρνανίας κα. Β.Μυλωνά, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου κ. Μαργιώλης και πολλοί ακόμη που πήραν το λόγο.

geg-sigentrosi-elme 3

Μετά και τη σημερινή κατάληψη της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Μεσολόγγι από τους καθηγητές , όλοι ανεξαιρέτως συμφώνησαν στη σημερινή συζήτηση πως θα πρέπει να υπάρξει μαζική αντίδραση στο πολυνομοσχέδιο και σε αυτά που επιβάλλει: «Το θέμα καίει όλο τον Ελληνικό λαό. Να μεθοδεύσουμε τις κινήσεις μας, τα θαύματα δεν γίνονται από μόνα τους», τόνισε ο κ. Αδάμης. Στο ίδιο μήκος κύματος η κα. Κατσαρή συμπλήρωσε: «Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας ανατρέπει έτσι τις ζωές. Πρέπει να υπάρξουν κινήσεις και αντιδράσεις που να αφορούν όλο το κίνημα. Να είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι».

geg-sigentrosi-elme 4

Σχετικά με την κατάληψη στη διεύθυνση της δευτεροβάθμιας η οποία αποφασίστηκε να συνεχιστεί και αύριο, ο κ. Καραμητσόπουλος, πρόεδρος της Β’ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας δηλώνει στο agriniopress.gr: «Η κατάληψη είχε αρκετά μεγάλη συμμετοχή από συναδέλφους και θα συνεχιστεί και αύριο. Ο προϊστάμενος της δευτεροβάθμιας κ. Παλαιολογος είπε πως είναι απόφαση της διεύθυνσης να μη σταλούν τα χαρτιά όσων δικαιούνται εξαίρεσης μέχρι τουλάχιστον την Τετάρτη που θα ψηφιστεί ο νόμος και αυτό είναι θετικό… Σήμερα καλέσαμε, εκτός από τους εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, εργαζομένους και άλλα συνδικάτα και σκοπός μας είναι να αποφασίσουμε κοινές δράσεις».

geg-diamartyria-elme2

Αίσθηση προκάλεσαν και οι παρεμβάσεις των μαθητών της ΕΠΑΣ και των ΕΠΑΛ: «Στα 20 μου επέλεξα να κάνω κάτι, το οποίο τώρα μου το καταργούν. Για ποιον λόγο να μας πάνε τόσο πίσω…» είπε μεταξύ άλλων μαθήτρια της ΕΠΑΣ.

geg-diamartyria-elme5

Αυτό που τελικά αποφασίστηκε μετά από σειρά παρεμβάσεων, είναι συνέχιση της κατάληψης στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας στο Μεσολόγγι και αύριο, συγκέντρωση αύριο το βράδυ στην πλατεία παρουσία και όλων των φορέων, αλλά και συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΓΕΣΣΕ και η ΑΔΕΔΥ.

geg-elme

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close