ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Σε ύφεση η φωτιά στην Πεντέλη -Μικρές εστίες σε Διώνη, Δασαμάρι, Ανθούσα, Πανόραμα Παλλήνης, Ντράφι

Η πυρκαγιά της Πεντέλης είναι σε ύφεση, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και οι δυνάμεις εξακολουθούν να εργάζονται για να σβήσουν όλες τις μικροεστίες και να εξαλείψουν τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων.

Κανονικά διεξάγεται πλέον και η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο των περιοχών που επλήγησαν από την πυρκαγιά στην Πεντέλη, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία.


Πιο συγκεκριμένα, μικρές εστίες παραμένουν σε Διώνη, Δασαμάρι και ακόμη μικρότερες σε Ανθούσα, Πανόραμα Παλλήνης και Ντράφι. Σε όλη την υπόλοιπη περίμετρο της πυρκαγιάς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενεργές εστίες.

Ισχυρές εναέριες και επίγειες δυνάμεις σε όλα τα σημεία

Πολύ ισχυρές δυνάμεις και 19 εναέρια μέσα συνεχίζουν να επιχειρούν για τον πλήρη έλεγχο της πυρκαγιάς. Το έργο των πυροσβεστών συνδράμουν στελέχη Πολιτικής Προστασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος, ιδιώτες εθελοντές και εθελοντικές οργανώσεις.

Συνεχείς περιπολίες από την ΕΛ.ΑΣ.

Σημαντικό ρόλο παίζουν η Ελληνική Αστυνομία, που συνεχίζει την επιτήρηση των περιοχών και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι Δασικές Υπηρεσίες, που συνδράμουν στη διάνοιξη ασφαλών ζωνών και λωρίδων, ενώ τα νοσοκομεία της Αττικής ήταν και είναι σε απόλυτη ετοιμότητα, όπως και το ΕΚΑΒ. Ο ΔΕΔΔΗΕ επιθεωρεί και αποκαθιστά ήδη τις βλάβες που παρουσιάστηκαν στο δίκτυό του και τις κολόνες που κάηκαν.

Όλες οι φάσεις των επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζουν να πραγματοποιούνται υπό τον συντονισμό της διυπουργικής ομάδας (task force) Πολιτικής Προστασίας.

Οι δραματικές στιγμές που έζησαν τη νύχτα οι κάτοικοι της Πεντέλης

Τραγικές στιγμές για του κατοίκους της Πεντέλης όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο με τον δημοσιογράφο, Νίκο Υποφάντη.

Δήμαρχος Ραφήνας – Παλλήνης: Έχουν καεί σχεδόν 15.000 στρέμματα, και 10 με 12 σπίτια

Μεγάλες ζημιές και πολλά καμένα σπίτια σε Παλλήνη, Ανθούσα, Πεντέλη και Γέρακα. Ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Ε. Μπουρνούς, μιλά στον Alpha.

Πηγή: iefimerida.gr

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button