Δυτική Ελλάδα

Σε τι φάση βρίσκεται η επέκταση του βιολογικού Αγρινίου

epi-biologikos

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτό το διάστημα ο διαγωνισμός του έργου με τίτλο “Επέκταση Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων Αγρινίου”, ένα έργο πολύ σημαντικό για την περιοχή, αλλά και για την συνολική αναβάθμιση της μονάδας που βρίσκεται κοντά στο χωριό των Καλυβίων, η οποία θα «υποδέχεται» και θα επεξεργάζεται τα λύματα όλου του νέου δήμου Αγρινίου.
Στον διαγωνισμό συμμετείχαν έξι διαγωνιζόμενοι και από την αρμόδια επιτροπή γίνεται έλεγχος των δικαιολογητικών των συμμετεχόντων. Να αναφέρουμε ότι, το έργο αυτό χρηματοδοτείται από το ειδικό πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος ΕΠΠΕΡΑΑ, και είναι συνολικού προϋπολογισμού 9.717.000,00 ευρώ, ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός 18 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης. Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή θα πραγματοποιηθεί η επέκταση των εγκαταστάσεων του Βιολογικού Καθαρισμού, έτσι ώστε να μπορεί να δεχθεί και τα λύματα των περιοχών στις οποίες κατασκευάζονται δίκτυα αποχέτευσης όπως, οι Δημοτικές Ενότητες Αγγελοκάστρου, Θεστιέων και Στράτου καθώς και των περιοχών στις οποίες πρόκειται να δημοπρατηθούν αντίστοιχα έργα αποχέτευσης όπως οι Δημοτικές Ενότητες Παραβόλας, Αρακύνθου και Μακρυνείας.
Θα πρέπει να σημειώσουμε όμως ότι, ένα κομμάτι του δικτύου αποχέτευσης του Τ.Δ. Καλυβίων, δεν έχει ακόμη συνδεθεί επαρκώς με τον βιολογικό, ενώ μείζον θέμα είναι και οι μεγάλες ποσότητες λυματολάσπης που θα δημιουργούνται , αφού πρέπει να προβλεφθεί χώρος μόνιμης εναπόθεσης και όχι σε σημεία κοντά στις όχθες του ποταμού Αχελώου. Είναι σημαντικό οι αρμόδιοι φορείς να μελετήσουν όλα τα δεδομένα και στη συνέχεια να προχωρήσουν σε προτάσεις που θα λύνουν αυτά τα θέματα, τα οποία αφορούν την ποιότητα ζωής των κατοίκων του χωριού μας και την προστασία του περιβάλλοντος.
Kalyvia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button