Σε Σύβοτα και Φωκίδα επενδύει η Accor – Στα αζήτητα παραμένει το Varko Bay στην Πάλαιρο

Τη στιγμή που η περιβόητη επένδυση στο Βαρκό Πογωνιάς Παλαίρου, φαίνεται πως έχει παραπεμφθεί στις καλένδες, ο γαλλικός ξενοδοχειακός κολοσσός Accor προχωρά τις επενδύσεις του σε Φωκίδα και Θεσπρωτία.
Συγκεκριμένα, σε συμφωνία με τον ξενοδοχειακό όμιλο Accor προχώρησε η ΛΑΜΨΑ, για την ανάληψη της διαχείρισης του Ξενοδοχειακού Συγκροτήματος «Elatos Resort & Health Club» στη Φωκίδα.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΛΑΜΨΑ, η σχετική συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας «θα εντάξει το «Elatos Resort» – το μοναδικό ξενοδοχείο της Emblems Collection στην Ελλάδα και ένα από τα πρώτα παγκοσμίως – υπό τη σκέπη ενός εκ των πλέον ιδιαίτερων και εξεζητημένων διεθνών Brand του Ομίλου Accor».
Η ΛΑΜΨΑ σημειώνει ότι η επένδυση ύψους άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ για τον ριζικό εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του «Elatos Resort» υλοποιείται με γοργούς ρυθμούς, με στόχο τη δημιουργία ενός υψηλών προδιαγραφών ορεινού τουριστικού θέρετρου 12μηνης λειτουργίας με κεντρικό concept το Wellness και την ανάδειξή του σε σημείο αναφοράς τόσο στην Ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά Ευεξίας και Αναψυχής.
Σχεδόν ταυτόχρονα, τα Σύβοτα Θεσπρωτίας αποκτούν το πρώτο διεθνές ξενοδοχειακό τους brand, με την γαλλική Accor να ανοίγει εκεί το πρώτο της Mövenpick resort στην Ελλάδα. Το Mövenpick Resort Agios Nikolaos Sivota θα ανοίξει την προσεχή άνοιξη και θα λειτουργεί υπό τη διαχείριση της Pitoulis S.A.
Το resort θα διαθέτει 67 άνετα δωμάτια, καθώς και deluxe και executive σουίτες με ιδιωτικές πισίνες και αυλές. Το ξενοδοχείο θα προσφέρει, επίσης, μία πλούσια γαστρονομική εμπειρία, με επιλογές όπως το Skipper’s Beach Bar, το Island’s Bar δίπλα στην πισίνα και το εστιατόριο Thalassa, όπου θα σερβίρονται ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις βασισμένες σε τοπικά υλικά. Επιπλέον, οι επισκέπτες του νέου resort θα έχουν πρόσβαση σε δύο πισίνες με απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα, καθώς και σε πισίνες για οικογένειες αλλά και αποκλειστικά για ενήλικες, σύμφωνα με το news247.
Τη στιγμή που οι δυο αυτές επενδύσεις προχωρούν, το απόλυτο σκοτάδι επικρατεί σχετικά με την πολυδιαφημισμένη επένδυση στο Βαρκό της Πογωνιάς Παλαίρου, που θα διαχειρίζονταν η Banyan Tree του Ομίλου Accor. Η επένδυση ήταν ενταγμένη στο καθεστώς των στρατηγικών επενδύσεων από τα μέσα του 2020, με σκοπό να ολοκληρωθεί το 2026 και σήμερα σχεδόν πέντε χρόνια μετά, η τουριστική επένδυση, ύψους άνω των 180 εκατ. ευρώ, δεν έχει μπει ακόμη σε φάση της υλοποίησης.
To θέρετρο στο Βαρκό, παρουσιάζονταν μέχρι τα μέσα του 2023, στην ιστοσελίδα της επένδυσης, ως «το νέο πολυτελές θέρετρο στη χερσόνησο του Βαρκού στην Πογωνιά στο δυτικό τμήμα της ηπειρωτικής Ελλάδας , που είναι το αποτέλεσμα της επιτυχημένης συνεργασίας μεταξύ της Banyan Tree και του γαλλικού ομίλου φιλοξενίας Accor». Στην αρχική σελίδα αναφέρεται πως το θέρετρο θα λειτουργήσει μέσα στο 2027…
Σχετικά πρόσφατα έγινε γνωστό πως η ολλανδική επενδυτική εταιρεία RND Investments, με επικεφαλής τον Leon van der Heiden, που έχει αναλάβει το σύνθετο πολυτελές project, φαίνεται ότι τα είχε βρει «σκούρα», τόσο λόγω της δύσκολης τοποθεσίας όπου πρόκειται να υλοποιηθεί το έργο όσο και των υψηλών κεφαλαίων που απαιτούνται για να πάρουν μπρος οι κατασκευαστικές εργασίες, όπως μετέδιδε το newsit .