ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Σε πλήρη λειτουργία οι υπηρεσίες του Δημοσίου από την Τρίτη 9 Ιουνίου

Σε πλήρη λειτουργία θα βρίσκονται από αύριο Τρίτη 9 Ιουνίου όλες οι υπηρεσίες του Δημοσίου, ενώ και η εξυπηρέτηση του κοινού δεν θα γίνεται πια μόνο με ραντεβού, όπως γινόταν μέχρι πρότινος λόγω των μέτρων περιορισμού εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σημειώνεται, επί παραδείγματι, ότι τα ΚΕΠ συγκεκριμένα λειτουργούσαν με ραντεβού για την εξυπηρέτηση του κοινού όλο αυτό το διάστημα, ενώ μετά την σταδιακή άρση των μέτρων και την άρση απαγόρευσης κυκλοφορίας πολλοί πολίτες συνωστίστηκαν στις δημόσιες υπηρεσίες για να εξυπηρετηθούν.

Ειδικότερα, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, την οποία συνυπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας, Εργασίας, Υγείας, Πολιτισμού, Υποδομών-Μεταφορών και Ναυτιλίας, όλες οι δημόσιες υπηρεσίες τίθενται πλέον σε πλήρη λειτουργία.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ 34781/2020 (ΦΕΚ 2168/Β/7-6-2020), άρθρο 19, παρ. 2, ορίζονται τα εξής:

«Οι δημόσιες υπηρεσίες τελούν σε πλήρη λειτουργία. Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού. Με ευθύνη του οικείου Προϊσταμένου τηρείται ελάχιστη απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των υπαλλήλων και μεταξύ των υπαλλήλων και των πολιτών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button