Δυτική Ελλάδα

Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης στο Δήμο Αμφιλοχίας

epi-ydrefsi-amfiloxia1

Ξεκίνησε πρόσφατα η εκπόνηση της μελέτης του έργου «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Οικισμών Στάνου, Λουτρού, Αμπελακίου και Κεχρινιάς» ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αμφιλοχίας. Ένα έργο σημαντικό για τους κατοίκους των παραπάνω διαμερισμάτων, οι οποίοι θα ευνοηθούν έχοντας πλέον τη δυνατότητα μιας πιο βελτιωμένης ύδρευσης αλλά και υγιεινής πόσης του νερού. Η μελέτη περιλαμβάνει την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης των οικισμών Στάνου, Λουτρού, Αμπελακίου και Κεχρινιάς. Συγκεκριμένα, αντικείμενο της μελέτης αποτελεί η αντικατάσταση των υπαρχόντων εσωτερικών δικτύων διανομής, που χαρακτηρίζονται ακατάλληλα για την υγιεινή των κατοίκων λόγω της παλαιότητας των υλικών τους και επιπλέον παρουσιάζονται λόγω φθορών διαρροές της τάξης του 30%.

epi-ydrefsi-amfiloxia2
Με την παρούσα μελέτη, επιτυγχάνεται η εξοικονόμηση νερού και η βελτίωση της ποιότητας του πόσιμου νερού που παρέχεται στους κατοίκους. Επιπλέον, γίνεται εξορθολογισμός των πιέσεων ώστε να μην καταπονούνται οι εσωτερικές υδραυλικές εγκαταστάσεις των κτιρίων.
Επίσης, λαμβάνεται μέριμνα για την κατάσβεση σε περιπτώσεις πυρκαγιάς.

epi-ydrefsi-amfiloxia3
Οι αγωγοί ύδρευσης θα κατασκευαστούν με σωλήνες από πολυαιθυλένιο, διαφόρων ονομαστικών διαμέτρων και πιέσεων λειτουργίας κατάλληλους για πόσιμο νερό. Ο προϋπολογισμός της δαπάνης για το σύνολο των προτεινόμενων έργων ανέρχεται σε 2.400.000,00 €.

epi-ydrefsi-amfiloxia4
Τα συγκεκριμένα έργα αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης σε συνδυασμό με το εν εξελίξει μεγαλύτερο έργο Ύδρευσης και Άδρευσης του Νομού Αιτ/νίας, θα αποτελέσουν τη μόνιμη λύση στο πρόβλημα υδροδότησης της περιοχής.

epi-ydrefsi-amfiloxia5

http://e-maistros.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button