Δυτική Ελλάδα

Σε πλήρη εγκατάλειψη το ιστορικό Θύρρειο (φωτο)

gipedo-thyrreioΑπογοητευτική εικόνα εγκατάλειψης στο γήπεδο, φύτρωσαν μέχρι και θάμνοι μέσα στα γκολπόστ.
  Κίνδυνος σοβαρού ατυχήματος εγκυμονεί μια κολώνα φωτισμού της ΔΕΗ, που έχει ξηλωθεί στη βάση της λόγω κατολίσθησης του εδάφους και είναι έτοιμη να πέσει ανά πάσα στιγμή και ώρα…
 
Πρόσφατα επιστρώθηκε με ταρτάν το γήπεδο μπάσκετ όμως λιμνάζουν νερά. Η μπάλα δεν αναπηδά στο νερό και σίγουρα οι νέοι θα χρειαστούν και κουβάδες.
   Εγκαταλειμμένο χωριό θυμίζει το Θύρρειο Ακτίου Βόνιτσας.  Όχι, οι κάτοικοί του δεν το εγκατέλειψαν. Αυτοί που το εγκατέλειψαν είναι οι δημοτικοί “άρχοντες” του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.
     Υπενθυμίζουμε πως το Θύρρειο, είναι ένα απο τα πιο ιστορικά χωριά του νομού μας, που η ιστορία του χάνεται  στα βάθη των αιώνων.
Ο Δημοτικός σύμβουλος της Αντιπολίτευσης Δημήτρης Καραγιάννης γράφει: 
 
     Το πιό ιστορικό χωριό της Αιτωλοακαρνανίας το Θύρρειο σε τίποτα δεν διαφέρει σήμερα από το βομβαρδισμένο απο τους τούρκους ΑΦΡΙΝ της Συρίας.
        Τέσσερα (4) περίπου χρόνια το χωριό είναιεγκαταλελειμμένο στο έλεος τον καιρικών συνθηκών και της δημοτικής ομάδας του δημάρχου Αποστολάκη.
   Τέσσερα (4) χρόνια εκατομμύρια δαπανών για κουραμπιέδες μελομακάρονα, λαγάνες, αναψυκτικά, πετρέλαια, κακοτεχνίες γηπέδων, για λιπάσματα, βεγγαλικά, ατομικά ρουσφέτια και δυστυχώς κλειστά τα γήπεδα, κλειστές οι παιδικές χαρές, κλειστός ο παιδικός σταθμός, εγκαταλειμμένο το νεκροταφείο, σε άθλια κατάσταση η αγροτική οδοποιία, κολόνες της ΔΕΗ στο αέρα, εσωτερικη οδοποιία με δρόμους που έχουν καταρρεύσει τα στηρίγματα (μάντρες), παρατημένο και σε άθλια κατάσταση το γηπεδο, γηπεδάκι μπάσκετ με νεο ταρτάν που κρατάει νερό, ο ορμητικός Χείμαρρος είναι έτοιμος να«καταπιεί» το γεφύρι, σκουπίδια παντού στα ρέματα και όλα αυτά γιατί ο πρόεδρος δεν είναι δικός τους.
           Να τονίσω ότι εγώ δεν τους χαϊδεύω τα αυτιά, τέτοια καταστροφή και εγκατάλειψη έζησε αυτό το χωριό 2 φορές: Μία το 1940 επί Χίτλερ και μια τώρα επί δημαρχίας Γεωργίου Αποστολάκη και το αποκούμπι του την κυρία ΣΤΑΡΑΚΑ.
Πιο κάτω μπορείτε να δείτε και τις φωτογραφίες από μερικά σημεία που μαρτυρούν την κατάσταση που βρίσκεται το χωριό:
ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ: Η εικόνα της εγκατάλειψης. Ένα γήπεδο που δεν έχει και πολλά χρόνια που παραδόθηκε στην χρήση, αλλά όπως φαίνεται παρά τις υποσχέσεις για την συντήρησή του, δεν έχει γίνει καμία εργασία εδώ και χρόνια. Χόρτα περικλείουν το γήπεδο κάνοντας την προσέγγιση σχεδόν ακατόρθωτη, κατεστραμμένα τα αποδυτήρια που σαπίζουν ενώ και ο χώρος εσωτερικά εάν δεν επισκευασθεί σύντομα δεν θα θυμίζει σε τίποτα γήπεδο…
ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ: Με νεο ταρτάν που κρατάει νερό και σίγουρα οι μικροι αθλητές χρειάζονται και κουβάδες…
ΓΕΦΥΡΙ: Το Γεφύρι ρημάζει και σοβαρές και επικίνδυνες ζημιές άρχισαν να διαφαίνονται στο κάτω μέρος του γεφυριού, αφού τα πέλματα έχουν υποστεί διάβρωση και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος κατάρρευσης. 
ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ: Όσο για το κτήριο της Τοπικής Κοινότητας η αδιαφορία και η εγκατάλειψη σύντομα θα το καταστήσουν μη λειτουργικό…

ΔΡΟΜΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ: Απελπιστική η κατάσταση στυς δρόμους έχουν πλέον καταστραφεί, με αποτέλεσμα να είναι άκρως επικίνδυνοι.
Είναι εμφανείς οι ρωγμές και καθιζήσεις στον οδικό δίκτυο. Επίσης οι Κολώνες της ΔΕΗ είναι στο χείλος του γκρεμού με κίνδυνο να καταρρεύσουν και να βυθίσουν την περιοχή στο σκοτάδι…


ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΙ ΤΑ ΡΕΜΑΤΑ: Αδιαφορούν και τα έχουν παραμελημένα τα ρέμματα, με αποτέλεσμα να έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπο που ο καθένας πετάει από μικρά χαρτάκια ως σακούλες σκουπιδιών και μπάζα, παλιοσίδερα, εγκυμονώντας κινδύνους για τη δημόσια υγεία…

xiromeronews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button