Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Σε οικονομική ασφυξία οδηγείται το Πανεπιστήμιο Πατρών – Μείον 1,4 εκατ. στην χρηματοδότηση

7,3 εκατομμύρια ευρώ έχει λαμβάνειν το Πανεπιστήμιο Πατρών, έναντι 8,7 πέρσι

Νέο πλήγμα για το Πανεπιστήμιο Πατρών, το οποίο μετά την υποστελέχωση και την επακόλουθη υποβάθμιση στην οποία οδηγείται λόγω της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας για περιορισμένες θέσεις ΔΕΠ, παρά τις 28 αποχωρήσεις καθηγητών, γεγονός που έχει επιπτώσεις όχι μόνο στο Πανεπιστήμιο, όσο και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, βρίσκεται πλέον αντιμέτωπο και με την οικονομική ασφυξία.


Η χρηματοδότηση των ανώτατων ιδρυμάτων της χώρας ανακοινώθηκε σήμερα και αναστάτωση επικρατεί στον πανεπιστημιακό χώτο καθώς το Πανεπιστήμιο Πατρών έχει λαμβάνειν 7,3 εκατ. ευρώ, ποσό δηλαδή, κατά 1,4 εκατομμύρια ευρώ μικρότερο από το αντίστοιχο περσινό, οπότε το Πανεπιστήμιο Πατρών χρηματοδοτήθηκε με 8,7 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Μιλώντας στο thebest.gr και σχολιάζοντας το ύψος της χρηματοδότησης, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Χρήστος Μπούρας, κάνει λόγο για αισθητά μικρότερο ποσό, το οποίο όπως χαρακτηριστικά τονίζει προκαλεί “οικονομική ασφυξία”!

Την ίδια ώρα το υπουργείο, κάνει λόγο για «ένα ακόμα βήμα στον εξορθολογισμό της εκπαίδευσης». Μέσω της νέας διαδικασίας αξιολόγησης, σημειώνει το υπουργείο, διασφαλίζεται η διαφάνεια αλλά και η ποιότητα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση..

thebest.gr

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
pap tsalafouti bruschetta 1000x563px copy Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button