Δυτική Ελλάδα

Σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αγρινίου

koi-kentropsyxikisygeias

Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αγρινίου του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης GRUNDTVIG ‘’ A Positive Journey – Ένα Θετικό Ταξίδι’’.
Η δράση ‘’A Positive Journey’’ είναι μια σύμπραξη εκπαίδευσης ενηλίκων και συγκεκριμένα επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας που επιχορηγείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω της Εθνικής Μονάδας (Ι.Κ.Υ. για την Ελλάδα). Το πρόγραμμα διαρκεί 2 έτη (1η Μαΐου 2013 – 30 Ιουνίου 2015) και συναποτελείται από Οργανισμούς Ψυχικής Υγείας από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία και τη Λιθουανία. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δύο συναντήσεις των εταίρων του Προγράμματος, στο Αγρίνιο το Δεκέμβριο του 2013 και στο Plymouth του Ηνωμένου Βασιλείου τον Μάιο του 2014.
Το έργο του Προγράμματος εστιάζει στην αντιμετώπιση του κοινωνικού στίγματος, το οποίο, στίγμα, αποτελεί ένα παγκόσμιο και διαχρονικό φαινόμενο και εντοπίζεται σε όλες τις κοινωνίες και σε όλους τους πολιτισμούς και είναι μια πραγματικότητα για τους ανθρώπους με ψυχική ασθένεια αποτελώντας ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για μια ισότιμη ποιότητα ζωής.
Οι Ευρωπαίοι εταίροι του προγράμματος ‘’A Positive Journey – Ένα Θετικό Ταξίδι’’ από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα, την Λιθουανία και την Ιταλία θα ανταλλάξουν γνώσεις και εμπειρίες και θα δημιουργήσουν ένα μέσο ενημέρωσης και μια εργαλειοθήκη επικοινωνιακής εκμάθησης για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του στίγματος.

koi-kentropsyxikisygeias-thetikotaxidi

(φωτογραφία από τη συνάντηση των Ευρωπαίων εταίρων στο Αγρίνιο)

Το πρόγραμμα ‘’A Positive Journey – Ένα Θετικό Ταξίδι’’ :

v  Θα ενδυναμώσει στοχευόμενες ομάδες στο να έχουν λόγο να καταγράψουν την πορεία τους από προκλήσεις που αντιμετώπισαν ή αντιμετωπίζουν στο ταξίδι της ζωής τους.

v  Θα δημιουργήσει μια online πλατφόρμα για να συμμετάσχουν όσοι είναι ή κινδυνεύουν από κοινωνικό αποκλεισμό, δίνοντάς τους την ευκαιρία να αναδείξουν τα επιτεύγματά τους με το να υπερβούν τις προσωπικές τους προκλήσεις.

Στο πρόγραμμα αυτό θα συμμετάσχουν 12 εκπαιδευόμενοι, οι οποίοι θα αποτυπώσουν τις διαδρομές του ταξιδιού τους χρησιμοποιώντας θετικές εικόνες. Αυτές θα περιλαμβάνουν ποίηση, τέχνη, μουσική, άρθρα, βίντεο και κάθε μέσο που επιθυμούν να μάθουν να χρησιμοποιούν για την προώθηση του θετικού τους ταξιδιού. Οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν ένα ευρύ φάσμα δεξιοτήτων και επίσης θα αποκτήσουν εμπιστοσύνη στην προώθηση των μηνυμάτων τους που θα χρησιμοποιηθούν για να εμπνεύσουν και άλλους.

Οι εκπαιδευόμενοι θα μιλήσουν για την εμπειρία τους σε συναντήσεις που θα πραγματοποιούνται στο χώρο του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Αγρινίου, τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, με στόχο:

  • Την αύξηση της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησης
  • Την άμεση αντιμετώπιση του στίγματος
  • Την αύξηση των επικοινωνιακών δεξιοτήτων των εκπαιδευομένων
  • Την αντιμετώπιση του κοινωνικού άγχους
  • Την παροχή μιας online πλατφόρμας όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να εκφράσουν τις επιτυχίες τους.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αγρινίου / Γενικό Νοσοκομείο Αιτωλοακαρνανίας

Διεύθυνση: Κέντρου 7, Αγρίνιο, Τ.Κ. 30100, Ελλάδα

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2641022787

Fax: 2641022327

Web: www.apositivejourney.com/el

E-mail: kentro7@otenet.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button