ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Σε εξέλιξη τα έργα της Περιφέρειας στην περιμετρική Νεοχωρίου

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης στα έργα που εκτελούνται στην περιμετρική Νεοχωρίου Μεσολογγίου

Για την εξέλιξη εργασιών που έχουν ως στόχο τη βελτίωση του δρόμου από το Νεοχώρι  προς την παραλία του Λούρου, (Περιμετρική Νεοχωρίου), μήκους περίπου 17 χλμ, ενημερώθηκε σήμερα Δευτέρα 8 Μαΐου 2023 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο οποίος συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων, Θανάση Μαυρομμάτη, επισκέφθηκε την περιοχή και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ι.Π Μεσολογγίου, Κώστα Λύρο.

Με συνολικό προϋπολογισμό 4,5 εκ. ευρώ, βελτιώνεται  η βατότητα της οδού, ώστε να καταστεί ασφαλέστερη η διέλευση των οχημάτων, καθώς σε αρκετά σημεία το οδόστρωμα παρουσιάζει σημαντικές φθορές (ρηγματώσεις, τοπικές καθιζήσεις, λακκούβες, κλπ).


Μεταξύ άλλων οι εργασίες που είναι σε εξέλιξη αφορούν τον καθαρισμό τάφρων, ανακατασκευή οδοστρώματος με τοπικές εξυγιάνσεις, κατασκευή ασφαλτικών στρώσεων σε όλο το μήκος του δρόμου, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας όπου απαιτείται κατά μήκος του δρόμου, τοποθέτηση πινακίδων, οριοδεικτών και διαγράμμιση του νέου οδοστρώματος. Με την ολοκλήρωση του έργου θα επιτευχθεί η ασφάλεια και η άνεση της κυκλοφορίας των χρηστών του οδικού δικτύου, μιας και τα τελευταία χρόνια η περιοχή που συνδέεται με την παραλία Λούρου παρουσιάζει αυξημένη επισκεψιμότητα ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

«Το Νεοχώρι Μεσολογγίου αποκτά την περιμετρική που χρειάζεται, μέσω του έργου ασφαλτόστρωσης που είναι σε εξέλιξη και με το οποίο αποκαθίσταται μία εκκρεμότητα πολλών ετών. Μία από τις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες περιοχές του Δήμου Μεσολογγίου θα έχει πολύ καλή προσβασιμότητα και χιλιάδες αγρότες της περιοχής, αλλά και επισκέπτες, θα μπορούν να κινούνται ταχύτερα και με ασφάλεια. Η προσπάθειά μας για έναν καλύτερο τόπο είναι διαρκής…» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης.

farmakis perimetriki (1)

farmakis perimetriki (3)

Χορηγούμενη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button