Παναιτωλικος

Η επίσημη πρώτη του Παναιτωλικού (φωτο)

pan-protipanai1

Ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα ακριβώς η  πρώτη συνέντευξη τύπου του Παναιτωλικού, μετά την άνοδο του στην Super League, ενώ ακολούθησε και η πανηγυρική πρώτη προπόνηση παρουσία περίπου  2,5 χιλιαδων φιλάθλων της ομάδας στο γήπεδο της. Παρόντες και οι οργανωμενοι της θυρας 6 που έδωσαν το δικό τους “χρώμα” στην προπονηση.

Στην συνέντευξη παρόντα είναι όλα τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα και συγκεκριμένα οι: Ηλίας Ιωάννου, Μάουρο Πόι,  Γοδόι, Αλέξανδρος Καλογέρης και Σιρίλ Καλί.

Τι είπαν οι μεταγραφές:
pan-protipanai2Ιωάννου: “Ευχαριστώ τη διοίκηση και το προπονητικό τιμ  που μου δόθηκε η δυνατότητα  να παίξω σε μια ιστορική ιστορική ομάδα με δύναμη. Είναι χαρά μου που βρίσκομαι στην οικογένεια του Παναιτωλικού. Θα δείξουμε καλύτερο πρόσωπο αγωνιστικά για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας.”

Ο Πόι σε άπταιστα ελληνικά ευχαρίστησε την διοίκηση και δήλωσε χαρούμενος, χαρακτήρισε την ομάδα. “Ελπίζω να πάμε καλά. Θα δουλέψουμε πολύ σκληρά θα πάει καλά η ομάδα.” είπε ακόμη. Για τον κόσμο της ομάδας είπε:  “Ο Παναιτωλικός έχει πιο πολύ κόσμο, μας αρέσει, είναι ωραία να παίζει σε γήπεδο γεμάτο.”
pan-protipanai3

Ο Γοδόι, έχοντας σαν διερμηνέα τον Πόι, είπε: “Είμαι πολύ χαρούμενος να είναι σε μία πολύ οργανωμένη ομάδα, ελπίζει να πάνε καλά τα πράγματα.”

Ο Καλογέρης σημείωσε: ” Εύχομαι υγεία και δήλωσε χαρούμενος είναι οργανωμένη η ομάδα.”  Ευχαριστίες εξέφρασε στους  Χάβο , Μπλεβώνη και πρόεδρο και δήλωσε ότι θα κάνει τα πάντα για να τους δικαιώσει.  «Ο ανταγωνισμός στη θέση μου  θα κάνει καλό» απάντησε ακόμη σε ερώτηση .
pan-protipanai4Ο Καλί τέλος είπε : “Ξέρουμε όλοι ότι ο Παναιτωλικός είναι πολύ καλή και οργανωμένη ομάδα και χαίρομαι που είμαι εδώ. Υπάρχει οργάνωση , ελπίζω να αποδείξω ότι αξίζω που με εμπιστεύτηκαν.”

Ακολουθεί συνέντευξη τύπου του Μακη Χάβου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΠΑΕ Μάκη Μπελεβώνη.

 “Το τέλος μας δικαίωσε. Η νίκη στο Βόλο είχε μεγαλύτερη σημασία. Εκτιμώντας την προσπάθεια του Χάβου και του ζητήσαμε να συνεχίσει, πιστεύοντας ότι ήταν ο βασικός συντελεστής της προσπάθειας αυτής μαζί με τα παιδιά. Μαζί μπορούμε να πετυχουμε τους στόχους μας. Να πατήσουμε γερά και να παραμείνουμε στην κατηγορία.

Δεν θέλουμε για πολλά χρόνια να μην αλλάξουμε προπονητή. Θέλουμε από την πρώτη κιόλας αγωνιστική να χτίσουμε τον Παναιτωλικό των επόμενων χρόνων.” ειπε αρχικά ο κ. Μπελεβώνης, ενώ ο Μάκης Χάβος σημείωσε: “Εύχομαι να έχουμε στη σχέση μας γνώμονα πάντα το συμφέρον του Παναιτωλικού. Ξεκινήσαμε σε δυο γκρουπ την προετοιμασία. Στο λίγο διάστημα που απομένει μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα είναι να φτιάξουμε μια καλή ομάδα, ανταγωνιστική, να σταθεροποιηθεί στην SuperLeague.”

O Mάκης Χάβος περιέγραψε τους στόχους της ομάδας για φέτος, τις ενεργειες που γινονται για την ενίσχυση και την προετοιμασία, ενώ απο την πλευρά του ο κ. Μπελεβώνης, ερωτηθηκε επιμονα για το θέμα του “πετάλου”  , τις εργασίες που γινονται εκεί και την πιθανότητα φιλοξενίας στο σημείο των οργανωμένων οπαδών, για τους οποιους ειπε πως πρέπει να προηγηθεί μια συνεννόηση και συζήτηση.
pan-protipanai5

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο Μάκης Χάβος υπογράμμισε:

Για μεταγραφές: “Κάναμε έναν αρχικό προγραμματισμό. Είναι λογικό ο κόσμος να θέλει ονόματα αλλά τα ονόματα δεν κάνουν τις ομάδες. Προσπαθούμε κάθε μέρα νε έχουμε ισορροπία και τα ηχούμε καταφέρει έως τώρα. Χρειαζόμαστε ακόμη ενίσχυση σε 3-4 θέσεις.

“Παναιτωλικός χωρίς ποδόσφαιρο είναι πατάτες τηγανιτές χωρίς αλάτι” είπε για την ανάγκη απόδοσης ποιοτικού ποδοσφαίρου.

Για τον Τζούνιορ, είπε πως το θέμα του το χειρίζεται ο κ. Κωστούλας, όπως και αυτό του Σίσιτς

“Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε κάποιους από τον βασικό κορμό και να πάρουμε κάποιους που προσαρμόζονται εύκολα στο τακτικό κομμάτι. Σίγουρα είναι πλέον πιο δύσκολες οι συνθήκες αλλά και οι αντίπαλοι θα πρέπει να προβληματίζονται όταν θα έρθουν στο Αγρίνιο.”

“Θέλαμε να έχουμε περισσότερο χρόνο. Πρέπει να δουλέψουμε τα τεχνικά κομμάτια και να ενσωματώσουμε τους νέους παίκτες και τους δώσουμε να καταλάβουν σε τι ομάδα ήρθαν.

Για φιλικά: “Έχουμε κλείσει ήδη δυο φιλικά στα Τρία Πέντε Πηγάδια και θέλουμε και ένα φιλικό να είναι εκτός έδρας. Έχουμε με την επιστροφή ένα φιλικό με τα Γιάννενα, αλλά θέλουμε και ένα εκτός έδρας φιλικό παιγνίδι.

Για ακαδημίες: “Τα παιδιά αυτά πρέπει να ενσωματωθούν την κατάλληλη στιγμή. Εγώ δεν θα πάρω παίκτη όταν δεν μπορεί να ενσωματωθεί στα τέσσερα βασικά κομμάτια της ομάδας. Ελπίζουμε τα επόμενα χρόνια το 60 με 70% να είναι από τις ακαδημίες, αλλά αυτό θέλει πολλή δουλειά.

pan-protipanai6

pan-protipanai9

Aκολούθησε η συνέντευξη του κ. Μπελεβώνη που ειδικά για το πέταλο είπε: “Η όποια απόφαση θα είναι αφού γυρίσει ο πρόεδρος και θα υπάρξει συζήτηση. Χρειάζονται αμοιβαίες εξηγήσεις και δεσμεύσεις .

Τα διαρκείας: “Υπάρχουν διαρκείας από 150 ευρώ εως 800. Προσπαθήσαμε να προσαρμόσουμε τις τιμές. Η ζήτηση πάει καλά. Είναι περίπου 1500 θέσεις με 150 ευρώ και αν ανοίξει το πέταλο ένας μεγάλος αριθμός φιλάθλων θα έχει την δυνατότητα να πάρει φθηνό διαρκείας. Η ζήτηση είναι ικανοποιητική.”

Για το πέταλο: “Δεν νομίζω πως μπορεί να λειτουργήσει όλο το πέταλο. Αυτό θα γίνει για ένα συγκεκριμένο κομμάτι φιλάθλων αλλά δεν έχουμε καταλήξει σε αυτό. Αλλά πρέπει όλοι να καταλαλούν πως περιστατικά σαν αυτό του Ολυμπιακού Βόλου δεν πρέπει να συμβούν ξανά σε αυτό το γήπεδο. Αυτά πρέπει να τα συζητήσουμε με τους οργανωμένους”

Για τις αδειοδοτήσεις, τα πρόστιμα για το γήπεδο  κλπ ο διευθυνων σύμβουλος της ΠΑΕ σημείωσε:

pan-protipanai10

“Δεν νομίζω πως μπορεί να λειτουργήσει όλο το πέταλο. Αυτό θα γίνει για ένα συγκεκριμένο κομμάτι φιλάθλων αλλά δεν έχουμε καταλήξει σε αυτό. Αλλά πρέπει όλοι να καταλαλούν πως περιστατικά σαν αυτό του Ολυμπιακού Βόλου δεν πρέπει να συμβούν ξανά σε αυτό το γήπεδο. Αυτά πρέπει να τα συζητήσουμε με τους οργανωμένους.

Το θέμα είναι ξεκάθαρο. Ξεκινήσαμε με έμμεσες διαβεβαιώσεις ότι θα προχωρήσει η άδεια. Η πρόθεση δεν ήταν να κάνουμε παρανομία. Περιμέναμε να τρέξουνε οι διαδικασίες και δεν έτρεξαν στο βαθμό που θα έπρεπε. Ο τεχνικός μας συνεργάτης ο Πάνος ο Καψάλης έτρεχε με φάκελους. Το θέμα δεν έτρεξε όσο θα έπρεπε, είτε από την πολεοδομία, είτε και από την Περιφέρεια όπου υπήρχαν απίστευτα πράγματα. Στην πορεία ήρθε το πρόστιμο, ήρθε ο  ερασιτέχνης που είπε πως δεν ανανεώνει τη συμφωνία και τόσα άλλα. Όλα αυτά ένας άνθρωπος που έριξε τόσα εκατομμύρια, τι διάθεση να έχει να συνεχίσει;  Όταν αποφάσισε ο Κωστούλα να φύγει και να παραδώσει τις μετοχές , πήγε στον δήμαρχο και του ζήτησε να βοηθήσει επτά μέρες να ολοκληρωθεί το γήπεδο και ο  δήμαρχος αρνήθηκε λέγοντας ότι δεν κάνει παρανομίες. Καλά έκανε ο δήμαρχος αλλά το γήπεδο δεν είναι του Κωστούλα.
Όταν ξεκίνησε το γήπεδο, δεν υπήρχε σε κανέναν πολεοδομικό χάρτη. Χρειάζονταν  ένα εξαψήφιο νούμερο σε χρήματα, μόνο και μόνο για να το νομιμοποιήσεις. Ο κάθε ένας το κρίνει από την πλευρά του το θέμα, μετα και τις ανακοινώσεις που βγήκαν.”

Ο κ. Μπελεβώνης θεώρησε πως δεν υπάρχει πολιτική παρέμβαση πίσω από το θέμα: “Πολιτική αδιαφορία μπορεί να υπάρχει όχι όμως παρέμβαση. Δεν θέλουμε να το πιστεύουμε αυτό.”

 

pan-protipanai7

pan-protipanai8

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close