Σε εξέλιξη η έξοδος του Πάσχα – Αδειάζει η Αθήνα (video)

Σε πλήρη βρίσκεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα με την κίνηση να είναι ιδιαίτερα αυξημένη, σήμερα Μεγάλη Πέμπτη σε λιμάνια, αεροδρόμια και Εθνικές Οδούς.

Για πρώτη φορά μετά από καιρό οι εκδρομείς επιστρέφουν με άνεση στα χωριά τους προκειμένου να συναντήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.


Συγκεκριμένα, μετά από δύο χρόνια περιορισμών λόγω της πανδημίας αρκετοί είναι εκείνοι που εγκαταλείπουν για λίγες ημέρες τον αστικό ιστό προκειμένου να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα στο χωριό ή σε κάποιο νησί. Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία σχετικού ρεπορτάζ του iefimerida.gr προ ημερών από τα οποία προκύπτει ότι οι προκρατήσεις στους δημοφιλής πασχαλινούς προορισμούς αγγίζουν το 90%.

Τεράστιες ουρές έχουν ήδη αρχίσει να σχηματίζονται τόσο στα διόδια των Αφιδνών όσο και στα διόδια της Ελευσίνας, από όπου έχουν περάσει τις τελευταίες ημέρες χιλιάδες οδηγοί. Οι ουρές ανήμερα της Μ. Πέμπτης είναι αρκετά μεγάλες. Σύμφωνα με πληροφορίες περισσότερα από από 130.000 ΙΧ έχουν φύγει από το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης.

Ίδιο σκηνικό και σε άλλους κεντρικούς οδικούς άξονες της χώρας. Σύμφωνα με την Αττική Οδό καθυστερήσεις 15΄- 20΄ υπάρχουν στο ρεύμα προς Ελευσίνα, από τον κόμβο Κηφισίας έως τον κόμβο Μεταμόρφωσης.

Την ίδια ώρα στα ΚΤΕΛ τα λεωφορεία αναχωρούν το ένα μετά το άλλο γεμάτα για όλη την Ελλάδα, ενώ κίνηση παρατηρείται και στο σιδηροδρομικό δίκτυο, καθώς, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι πληρότητες αγγίζουν το 100% στις αμαξοστοιχίες κυρίως στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα .

Σε σχέση με το 2019 που ήταν η τελευταία χρονιά πριν την πανδημία παρατηρείται αύξηση κατά 30-35% στις κρατήσεις εισιτηρίων στα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών ΚΤΕΛ Σοφοκλή Φάτσιο.

Μάλιστα, σε πολλά δρομολόγια, όπως των γραμμών Αθήνα Πελοποννήσου και Ηπείρου, η πληρότητα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Σοφοκλής Φάτσιος, αγγίζει και το 45-50%. Ιδιαίτερη αύξηση καταγράφεται και προς Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Θεσσαλία αλλά και Θεσσαλονίκη.

Πηγή: iefimerida.gr

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: έξοδος εκδρομέων κίνηση Πάσχα