Αυτοδιοίκηση

Σε ετοιμότητα η Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων

epi-broxi-omprela

Η αποψινή έντονη νεροποντή δημιούργησε προβλήματα σε όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας ιδιαίτερα στους Δήμους Αγρινίου και Θέρμου, καθώς και έντονα πλημμυρικά  φαινόμενα από τους ποταμούς Ίναχο και Εύηνο, στους Δήμους Αμφιλοχίας και Ναυπακτίας

Οι Υπηρεσίες της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας (Τμήμα Πολιτικής Προστασίας –Μηχανολογικός Εξοπλισμός) ανταποκρίθηκαν άμεσα από της πρωινές ώρες ώστε έγκαιρα να έχουμε αποκατάσταση βατότητας και άρση καταπτώσεων σε όλους  τους  ορεινούς Επαρχιακούς  Οδικούς Άξονες που δημιουργήθηκαν  προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση.

Η Αντιπεριφερειάρχης κ.  Σταρακά Χριστίνα συνοδευόμενη   από τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Νίκο Υφαντή και τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών. της Περιφερειακής Ενότητας κ. Παπά Νικόλαο, επισκεφτήκαν τις Τ.Κ. Αγρίδι,- Εμπεσού και Αμοργιανούς σε σημεία όπου το ποτάμι Ίναχος έχει υπερχειλίσει, έχοντας  παρασύρει χωμάτινα αναχώματα και πλημμυρίσει καλλιεργήσιμες εκτάσεις και βοσκοτόπια. Στην αυτοψία που πραγματοποιήθηκε  παρευρίσκονται ο δήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Κοιμήσης Απόστολος  και ο Αντιδήμαρχος κ Γάκης Βασίλειος.

 Παράλληλα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο Θέρμου με την παρουσία του Δήμαρχου Θέρμου κ. Κωνσταντάρα Σπύρου του  Προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ.Τέγα Γιάννη  της Αστυνομίας και Πυροσβεστικής Θέρμου  για τον καλύτερο συντονισμό ώστε να έχουμε βατότητα σε όλο το Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο του Δήμου Θέρμου, η αποκατάσταση βατότητας πραγματοποιήθηκε με το Μηχανολογικό Εξοπλισμό της Π.Ε. Αιτ/νίας και μισθωμένα μηχανήματα.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας έστειλε Μηχανικούς στον Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο Μεσάριστα –Λιθοβούνι για έλεγχο καταπτώσεων του Οδοστρώματος καθώς και έλεγχο αναχωμάτων του Ποταμού Εύηνου στην Τ.Κ. Στράνωμα και της διώρυγας του ΤΟΕΒ Μακρυνείας.

Στην  Εθνική Οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων στο 42ο χιλιόμετρο η κυκλοφορία των οχημάτων γινόταν με δυσκολία λόγω μεγάλου όγκου νερών που υπήρχε επάνω στην Εθνική Οδό  με Μισθωμένα Μηχανήματα. Η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας έγκαιρα αποκατάστησε την ομαλή κυκλοφορία των Οχημάτων στην  Εθνική Οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων.

Οι υπηρεσίες της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας είναι σε επιφυλακή για την έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close