Γεγονότα

Σε επιτήρηση όλη η Αιτωλ/νία για τον καταρροϊκό-νέο κρούσμα στην Αρκαδία

koi-probataΖώνη ελέγχου για τον καταρροϊκό πυρετό έχει πλέον δημιουργηθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, μετά την εμφάνιση νέου κρούσματος καταρροϊκού πυρετού στην περιοχή Καρύταινα του Νομού Αρκαδίας.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας η ζώνη ελέγχου για το νόσημα περιλαμβάνει τα Δημοτικά Διαμερίσματα Ανδρίτσαινας, Λινίσταινας, Ροβίων, Ματεσίου, Πετραλώνων, Θεισόας, Δραγωγίου, Κουφόπουλου, Περιβολίων του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, και Φιγαλείας του Δήμου Ζαχάρως.

Επιπρόσθετα, η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας έχει οριστεί ολόκληρη πλέον, ως ζώνη επιτήρησης για τον καταρροϊκό πυρετό. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να ενημερώνονται για τα μέτρα που αφορούν στις ζώνες ελέγχου, προστασίας και επιτήρησης από τις κατά τόπους Κτηνιατρικές Υπηρεσίες.

Οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία της κτηνοτροφίας και της αγροτικής οικονομίας της περιοχής μας, μέσω του ελέγχου του νοσήματος. Η πιστή εφαρμογή των μέτρων που έχουν ληφθεί είναι υψίστης σημασίας για την διασφάλιση της υγείας  του ζωικού κεφαλαίου.

Στοιχεία επικοινωνίας υπευθύνων κτηνιάτρων για τον Καταρροϊκό Πυρετό:

Π.Ε. Αχαΐας: Ντούκας Βασίλης, τηλ. 2610453983

Π.Ε. Ηλείας: Χριστοδούλου Ξενοφώντας, τηλ. 2621360157, 2621360173

Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας: Μιστυλής Σταμάτης, τηλ. 2631051638

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button