Δυτική Ελλάδα

Σε έκρηξη η «μαύρη» οικονομία λόγω αυξημένων φόρων και εισφορών

epi-xrimataΣτη σκιά της παραοικονομίας και της «μαύρης» οικονομίας κινούνται καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι προσπαθούν να αποφύγουν την υπερφορολόγηση του ΦΠΑ, αλλά και τις πρόσθετες επιβαρύνσεις που αφορούν το εισόδημα και τις ασφαλιστικές εισφορές με νέες ιδέες και κόλπα φοροδιαφυγής.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δεν έχει καταφέρει ακόμη να λάβει το πράσινο φως από τους θεσμούς για δύο νομοσχέδια που και τη φοροδιαφυγή μπορούν να περιορίσουν και τα δημόσια ταμεία να γεμίσουν.

Το ένα αφορά στη χρήση πλαστικού χρήματος και στο χτίσιμο του αφορολόγητου και το άλλο στην οικειοθελή δήλωση «ξεχασμένων» ή προϊόντος φοροδιαφυγής εισοδημάτων.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Βήματος, το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα είναι έτοιμο, αλλά έχει σκαλώσει στον ακατάσχετο λογαριασμό που θα χρησιμοποιήσουν οι επαγγελματίες για να εισπράττουν τα ποσά από τους πελάτες κατά την πώληση προϊόντων και υπηρεσιών μέσω καρτών.

http://news.in.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button