Γεγονότα

Σε εγρήγορση για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις ο δήμος Αγρινίου

koi-xristougenna-thermo1

Χριστουγεννιάτικο χωριό στα παλιά σφαγεία ετοιμάζει ο δήμος Αγρινίου. Μια πρώτη γεύση από αυτά που θα δούμε

Σε κλίμα προετοιμασίας για τα Χριστούγεννα βρίσκεται ο δήμος Αγρινίου  από τον προηγούμενο κιόλας μήνα, με στόχο οι φετινές εκδηλώσεις να είναι ακόμη πιο πλούσιες και ενδιαφέρουσες από τις περσινές.

Η διακήρυξη για τους πλειοδοτικούς διαγωνισμούς  έχει ανακοινωθεί και ο δήμος Αγρινίου βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης των συμφωνητικών με ιδιώτες που θα αναλάβουν τα όσα για φέτος έχει στον σχεδιασμό του ο δήμος Αγρινίου.

Το παγοδρόμιο παραμένει στην πλατεία Δημάδη. Μετά την περσινή επιτυχία και τη μεγάλη συμμετοχή από μικρούς και μεγάλους, ο δήμος Αγρινίου αποφάσισε να κρατήσει την πλατεία Δημάδη για τον χώρο του παγοδρομίου.

Φέτος όμως, το Χριστουγεννιάτικο χωριό , δεν θα βρίσκεται στην παλαιά Λαχαναγορά, άλλα στο δημόσιο παρκινγκ στον χώρο των παλαιών σφαγείων. Εκεί , σύμφωνα με τον σχεδιασμό του δήμου Αγρινίου, θα λειτουργεί πολυχώρος με διάφορες δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων και τη Παραμυθούπολη  που κέντρισε το ενδιαφέρον των μικρότερων παιδιών τα περσινά Χριστούγεννα. Εκεί θα βρίσκεται και το σπίτι του Αη Βασίλη , παιχνίδια, ακόμη και μικρό… λούνα παρκ είναι στα σχέδια.

“Θα γίνει κάτι πολύ μεγαλύτερο φέτος στα παλιά σφαγεία, από αυτό που είχαμε ετοιμάσει πέρυσι στην παλιά λαχαναγορά. Μέσα στις προκηρύξεις υπάρχει και πρόβλεψη για οικίσκους εμπορικού ενδιαφέροντος, όμως όλα θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, όταν θα έχουμε κλείσει όλα τα συμφωνητικά”, εξηγεί η αρμόδια αντιδήμαρχος κα Μαρία Παπαγεωργίου μιλώντας στο “Γ”.

Η ίδια τονίζει ότι ο δήμος Αγρινίου έχει απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους φορείς του δήμου, κυρίως πολιτιστικούς, που μπορούν να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις, με μουσικά δρώμενα, χορωδίες και οποιονδήποτε άλλον τρόπο.

“Χρειαζόμαστε και τη στήριξη εθελοντών. Ήδη υπάρχει ενδιαφέρον αλλά χρειαζόμαστε κι άλλους ανθρώπους που να έχουν το μεράκι να βοηθήσουν στην επιτυχημένη διεξαγωγή των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων”, αναφέρει η κα Παπαγεωργίου.

Στόχος του δήμου Αγρινίου για φέτος είναι να αποτελεί όλο το κέντρο, από την παλιά λαχαναγορά μέχρι το δημόσιο παρκινγκ των παλαιών σφαγείων, καθημερινά μια Χριστουγεννιάτικη γιορτή .

Το κόστος για τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις δεν έχει ακόμη συγκεκριμενοποιηθεί, ωστόσο σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο, πρόσβαση θα υπάρχει για όλους, καθώς και διευκολύνσεις για τις ευπαθείς ομάδες και δωρεάν εισιτήρια για μαθητές.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close