ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Σε δημιουργία μητρώου επιστημόνων προχωρά ο Δήμος Ξηρομέρου

Με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Ξηρομέρου, όπως κατεγράφησαν την τελευταία τετραετία και ειδικότερα την εποχή της πανδημίας, προχωρά η σύσταση εθελοντικού μητρώου επιστημόνων.

Μέχρι σήμερα 49 επιστήμονες από την περιοχή έχουν συμπληρώσει έως σήμερα την φόρμα και έχουν δηλώσει συμμετοχή στην πρωτοβουλία δημιουργίας Μητρώου Επιστημόνων – “Brain Gain Xiromero”.


Η φόρμα συμμετοχής θα εξακολουθεί να είναι προσβάσιμη μέχρι τις 30/6.

Η σχετική ενημέρωση ανακοίνωση αναφέρει:

«Η διάθεση του ανθρώπου για προσφορά στην κοινωνία και στην πρόοδο εντοπίζεται από την εποχή μυθολογίας με την πράξη του Προμηθέα  να χαρίσει στους ανθρώπους την φωτιά, στην σύγχρονη εποχή μας την σημασία του τεστ Παπανικολάου για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου της μήτρας, αλλά και τις ζεστές παρουσίες καθημερινών ανθρώπων, που προσφέρουν απλόχερα την βοήθεια τους σε πυρκαγιές, πλημμύρες κλπ.

Επιπλέον η ανάγκη αυτή είναι πιο έντονη στις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες αποτελούν το βασικό πυρήνα της κοινωνίας  για να αναπτύξουν σημαντικές παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες στηριζόμενοι στην προσφορά, τον εθελοντισμό και την επιστημονική κατάρτιση.

Στην τοπική κοινωνία υπάρχει ένα ευρύ πεδίο δράσεων και αναγκών, εντός των οποίων μπορούν να αναπτυχτούν σημαντικές παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες με βάση τον εθελοντισμό.

Οι παρεμβάσεις αυτές μπορούν να αναπτυχθούν σε πεδία όπως: ο πολιτισμός , η τοπική ιστορία, η ποίηση, ο τουρισμός, η ανάδειξη της  οικονομίας, την κοινωνική προστασία και φροντίδα, την εκπαίδευση στις νέες τεχνολογίες.

Ιδιαιτέρως όταν αυτές οι πρωτοβουλίες συντάσσονται και εποπτεύονται από άρτια ειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, τα αναμενόμενα αποτελέσματα είναι ακόμη μεγαλύτερα.

Μια έμπρακτη ομάδα εθελοντική, που έχει συσταθεί και εκπαιδεύεται στο ευαίσθητο τομέα των Α’ Βοηθειών είναι η ομάδα πολιτικής προστασίας.

Με βάση τα προαναφερόμενα αλλά και τις ιδιαίτερες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Ξηρομέρου, όπως τις καταγράψαμε την τελευταία τετραετία και ειδικότερα την εποχή της πανδημίας, προχωρήσαμε στην σύσταση εθελοντικού μητρώου επιστημόνων.

Η σύσταση, η δημιουργία και η λειτουργία του μητρώου αποσκοπεί: στο να εργαστεί σε μια σειρά δράσεων που αφορούν την εφαρμογή πολιτικών και στρατηγικών του Δήμου σε τομείς που αφορούν την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.

Όλες οι εγγραφές απαρτίζονται από υψηλού επιπέδου προσόντα, κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα, αλλά ταυτόχρονα ανεβάζει και τον πήχη των αποτελεσμάτων και της προσφοράς στην κοινωνία μας.

Ευχαριστούμε πολύ τους 49 συμπατριώτες μας – επιστήμονες που έχουν συμπληρώσει έως σήμερα την φόρμα και έχουν δηλώσει συμμετοχή στην πρωτοβουλία δημιουργίας Μητρώου Επιστημόνων – “Brain Gain Xiromero”. Η φόρμα συμμετοχής θα εξακολουθεί να είναι προσβάσιμη έως την Κυριακή 30 Ιουνίου 11:59 μ.μ.

Φόρμα συμμετοχής

Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τις  διαχρονικές αξίες και τις αρχές που διατρέχουν τους Ξηρομεριτές και μεταλαμπαδεύονται και στις νεώτερες γενιές και αποτυπώνονται στο έμπρακτο ενδιαφέρον τους για την πρόοδο του γενέθλιου τόπου τους.

Την Δευτέρα 8 Ιουλίου στις 08:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, με χρήση της πλατφόρμας WEBEX (θα σας σταλεί σύνδεσμος), η 1η Συνάντηση και θα δοθούν οι κατευθυντήριες γραμμές από τον Δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Ιωάννη Τριανταφυλλάκη».

 

EURO 2024

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button