Δυτική Ελλάδα

Σε δίκη ο τ. νομάρχης και βουλευτής Κ. Κοντογεώργος για την αναπτυξιακή «Ευρυτανία Α.Ε.»

koi-kontogerorgosΑνακοινώθηκε το βούλευμα που κρίνει αθώους τους νομαρχιακούς συμβούλους και οδηγεί στο ακροατήριο τον τότε νομάρχη και πρώην Βουλευτή Κώστα Κοντογεώργο

Αθώοι κρίθηκαν οι 18 πρώην νομαρχιακοί σύμβουλοι της Ευρυτανίας που είχαν διωχθεί για την αμαρτωλή “ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΑΕ” ενώ ο πρώην Βουλευτής και τότε νομάρχης οδηγείτε στο ακροατήριο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Prasi@Online ,το βούλευμα ανακοινώθηκε χθες απο το Συμβούλιο Εφετών της Λαμίας όπου απαλλάσσει τους νομαρχιακούς συμβούλους αναγνωρίζοντας τους ότι δεν υπήρξε δόλος απο μέρους τους στην υπόθεση του δανείου των 4.7 εκ.ευρώ της Ευρυτανίας ΑΕ ,ενώ αντίθετα επιρρίπτει ευθύνες στον Κώστα Κοντογεώργο και τον οδηγεί σε δικάσιμο.
Θυμίζουμε ότι ο εισαγγελέας Καρπενησίου πριν ένα χρόνο περίπου άσκησε διώξεις για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος στον πρώην νομάρχη Κώστα Κοντογεώργο και στα μέλη του νομαρχιακού συμβουλίου (με εξαίρεση δύο άτομα) την περίοδο 2002-2010 για τον τρόπο με τον οποίο η Νομαρχία παρείχε εγγύηση σε εταιρεία της για να λάβει υπέρογκο δάνειο 4,7 εκ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα τότε , επιβλήθηκε καταβολή εγγύησης 60.000 ευρώ στον Κώστα Κοντογεώργο και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα σε 18 μέλη του νομαρχιακού συμβουλίου που υπηρέτησαν έως τα τέλη του 2010.
Η υπόθεση είχε μεταβιβαστεί στον Εισαγγελέα Εφετών της Λαμίας, οποίος θα έκρινε αν το ζήτημα θα τεθεί στο ακροατήριο ή θα πρέπει να εισηγηθεί στο Συμβούλιο Εφετών της Λαμίας την απαλλαγή όλων με βούλευμα.
Περισσότερα για το σοβαρό αυτό ζήτημα που απασχολεί τα τελευταία χρόνια την κοινή γνώμη αλλά και ολόκληρο το βούλευμα ..σύντομα


PrasiaOnline

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button