ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Σε διαδικτυακή συζήτηση του Πανεπιστημίου Cornell για το μέλλον της Δημοκρατίας η Κατερίνα Κιτσάκη

Κύριος ομιλητής ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον

«Το μέλλον της Δημοκρατίας» ήταν το κύριο θέμα της ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας συζήτησης που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Cornell και στην οποία κατόπιν πρόσκλησης, συμμετείχε η δικηγόρος και πολιτευτής του ΚΙΝΑΛ στην Αιτωλοακαρνανία, Κατερίνα Κιτσάκη.

Το πάντα επίκαιρο ζήτημα, εισήγαγε και ανέπτυξε ο πρώην Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπιλ Κλίντον, με «διαδικτυακό» ακροατήριο συγκεκριμένου αριθμού συμμετεχόντων, στην κλειστού τύπου εκδήλωση του φημισμένου ιδιωτικού πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

Ο 42oς Πρόεδρος των ΗΠΑ, και μέλος του Δημοκρατικού κόμματος, έκανε λόγο για «πνεύμα ενότητας και συνεννόησης» που πρέπει να επικρατεί σε ένα Δημοκρατικό κράτος, ιδίως σε δύσκολους καιρούς και συνθήκες, όπως αυτές που διανύουμε τον τελευταίο χρόνο, στο πλαίσιο βέβαια πάντα της διασφάλισης των συνταγματικών ελευθεριών και των δικαιωμάτων των πολιτών του…

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην εισβολή στο Καπιτώλιο, εκφράζοντας από τη μία την ανησυχία του για τη μερίδα πολιτών που δεν καταδίκασε τη συγκεκριμένη πρακτική, αντιμετωπίζοντάς τη “ως κάτι λογικό” και από την άλλη, αισιοδοξία για την πλειοψηφία του κόσμου που αφυπνίστηκε κατόπιν του συμβάντος και συσπειρώθηκε, δίνοντας μήνυμα οχύρωσης της Δημοκρατίας.

Ειδική αναφορά έγινε στον ρόλο των social media, και στο πώς είναι στο χέρι μας το αν θα τα χρησιμοποιήσουμε με λάθος τρόπους και για λάθος λόγους, ή αν θα τα μετατρέψουμε τελικά, σε «όπλο» υπέρ της Δημοκρατίας.

«Οι προκλήσεις των καιρών πρέπει να μας βρουν δυνατούς και έτοιμους να αποδείξουμε ότι η Δημοκρατία δε θα κινδυνέψει ξανά», ειπώθηκε κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Εν κατακλείδι, παρ’ όλο που οι πολιτικές που έχουν εφαρμόσει οι αμερικανικές κυβερνήσεις και ο ρόλος που έχουν διαδραματίσει στην παγκόσμια ιστορία έχει αμφιλεγόμενα και σκοτεινά σημεία, εν τούτοις η αμερικανική δημοκρατία δεν παύει να αποτελεί ένα εξόχως σημαντικό κέντρο πολιτικής σκέψης και σύνθεσης των αντιρροπων δυνάμεων που επικρατούν στην σημερινή κοινωνία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button