Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Σε αργία ιερέας που χρησιμοποίησε κουταλάκια μιας χρήσης στη Θεία Κοινωνία στα Ιωάννινα

Ο ιερέας ήθελε να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού

Σε αργία τέθηκε από τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων ιερέας που λειτουργούσε σε χωριό του νομού επειδή χρησιμοποίησε κουταλάκια μιας χρήσης για τη Θεία Κοινωνία.

Πρόκειται για την πρώτη τιμωρία κληρικού για θέμα δημόσιας υγείας. Το περιστατικό συνέβη πριν από μερικούς μήνες, αλλά δεν είχε γίνει γνωστό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας, tzafnews.gr, ο ιερέας, χρησιμοποιώντας κουτάλια μιας χρήσης ήθελε να ελαχιστοποιήσει κατά την άποψή του, τον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού μέσω της Θείας Μετάληψης.

Η πρωτοβουλία αυτή έφερε και την ποινή της αργίας τριών μηνών για τον προσεκτικό παπά. Η απόφαση του Μητροπολίτη δημιούργησε ανησυχία στις τάξεις του τοπικού κλήρου οι οποίοι κάνουν λόγο ακόμη και για σκοταδιστική απόφαση απο ενα νέο σε ηλικία ποιμένα.

«Κάτι τέτοιο επί μακαριστού Θεόκλητου θα ήταν αδιανοητο» είπε στην ίδια πηγή υψηλόβαθμος κληρικός.

Ένα Σχόλιο

  1. Τις διαμαρτυρίες της παπαδιάς που της χάλασε το σετ με τα καλά κουταλοπιρουνα δεν τις λαμβάνει κανεις υπόψη? Η απορία των κληρικών που εδραζεται? Και γιατί ξαφνιαστηκαν, είδαν πολλούς να βγαίνουν με το Άγιο Ποτήριο και μια πιατέλα κουταλια να κοινωνουν? Το ρεπορτάζ χωλαίνει από πολλές απόψεις…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button