Γεγονότα

Σε απολογία στέλεχος νοσοκομείου για απευθείας ανάθεση

epi-nosokomeio

Σαν κεραυνός έπεσε η είδηση στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια, σύμφωνα με την οποία καλείται σε απολογία διοικητικό στέλεχος νοσοκομείου όμορου με την Αχαΐα νομού προκειμένου να αιτιολογήσει την απόφασή του για απ’ ευθείας ανάθεση έργου, μέσω του οποίου μετακυλίεται το κόστος στον πολίτη.

Όπως πληροφορείται το thebest.gr η Διοίκηση της ΥΠΕ εγκαλεί το συγκεκριμένο πρόσωπο, διότι -όπως υποστηρίζεται- προχώρησε στη συγκεκριμένη ενέργεια παρά τις εντελώς αντίθετες οδηγίες που είχαν δοθεί. Δηλαδή, να μην γίνει καμία διαδικασία ανάθεσης έργου που θα μετακυλίεται το κόστος του στους ασφαλισμένους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πρόκειται για ανάθεση σε εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Αχαΐα, και η οποία αναλαμβάνει την διεκπεραίωση της διαδικασίας των τηλεφωνικών ραντεβού των ασφαλισμένων στο Νοσοκομείο, με τη διαφορά ότι για τις τηλεφωνικές κλήσεις θα χρεώνονται οι πολίτες που θα τηλεφωνούν.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει αναστάτωση στην Υγειονομική Περιφέρεια, ενώ έχει δοθεί εντολή να διερευνηθεί σε βάθος προκειμένου να διαπιστωθεί κάτω από ποιες συνθήκες υπήρξε η φερόμενη ως παράβαση των σχετικών εντολών.

Δεν αποκλείεται δε μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα, ο φάκελος να σταλεί στον Εισαγγελέα.

thebest.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button