Αυτοδιοίκηση

Σε 48ωρη απεργία από σήμερα οι δημοτικοί υπάλληλοι

geg-dimarxeio-apergia3Σε 48ωρη απεργία είναι από σήμερα οι δημοτικοί υπάλληλοι σύμφωνα με προκήρυξη της ΠΟΕ-ΟΤΑ αντιδρώντας στην υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση από 4 ετών.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προχώρησαν σε απεργία ενάντια στα μέτρα του 4ου μνημονίου που αποφάσισε η συγκυβέρνηση με τους δανειστές, αλλά και τις μονομερείς κυβερνητικές αποφάσεις, όπως αυτή του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου για την υποχρεωτική ένταξη των προνηπίων στα Νηπιαγωγεία, που οδηγεί στο κλείσιμο των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και στην ανεργία τους εργαζόμενους σε αυτούς, όπως αναφέρει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της.

«Σε μία πολύ κρίσιμη συγκυρία, η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ.κάνει επίθεση στους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, «στραγγαλίζοντας» το Δημόσιο και Κοινωνικό της χαρακτήρα, αλλά και επιχειρώντας να παραδώσει ολόκληρες υπηρεσίες στα ιδιωτικά συμφέροντα. Αυτός είναι ο απώτερος στόχος μίας σειράς αποφάσεων, κόντρα στις «δεσμεύσεις» αρμοδίων Υπουργών» συνεχίζει η ανακοίνωση της ΠΟΕ- ΟΤΑ.

Μετά τη διήμερη αποχή από την εργασία τους, οι εργαζόμενοι στη τοπική αυτοδιοίκηση προχωρούν από σήμερα σε 48ωρη πανελλαδική απεργία ενώ σήμερα στις 11:00 οι εργαζόμενοι στους
Παιδικούς Σταθμούς, αλλά και το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Συντάγματος «ενάντια στην απαξίωση των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών».

Αύριο στις 9:00 προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συμβασιούχων- παρατασιούχων αλλά και του συνόλου των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στα γραφεία της
Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη.

«Αίτημα η άμεση επίλυση του αδιεξόδου που δημιουργεί η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι αποφασισμένοι, αγωνιστικά, ενωτικά και μαζικά, να αντιταχθούν στις απολύσεις, στις ιδιωτικοποιήσεις, στην κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. και στο ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας, όπως επίσης και στην εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων. Οι κινητοποιήσεις και ο αγώνας είναι μονόδρομος» καταλήγει η ΠΟΕ ΟΤΑ.

dikaiologitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button