Σχολεία: Επιμένουν οι ειδικοί για τους κινδύνους- Ένα στα πέντε κρούσματα είναι ως 18 ετών (video)

Για την πορεία της πανδημίας, τη μετάλλαξη Όμικρον και το επερχόμενο άνοιγμα των σχολείων μίλησαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» οι καθηγητές Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης και Ιωάννης Κιουμής.

«Η απόφαση τώρα έχει παρθεί, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι την υποστηρίξουμε όσοι εμπλεκόμαστε με τα σχολεία, να εφαρμόσουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλά που είναι αυστηρά και να αποδώσει αυτή η απόφαση» σημείωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στο Mega, τονίζοντας ότι «όλοι θέλουν τα παιδιά να είναι στα σχολεία, όλοι θέλουν δια ζώσης εκπαίδευση».


«Δεν με φοβίζει τόσο πολύ ότι θα αρρωστήσουν τα παιδιά, που σπανίως εμφανίζουν σοβαρό πρόβλημα, αλλά ότι μπορεί να καταρρεύσει το εκπαιδευτικό σύστημα, γιατί θα νοσήσουν πολλά παιδιά ή ότι θα νοσήσουν οι εκπαιδευτικοί» πρόσθεσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, ο οποίος σημείωσε πως μέσα σε αυτή την παράταση της μιας εβδομάδας θα μπορούσαν να φανούν τα στοιχεία των άλλων χωρών», προσέθεσε.

Υπέρ του σεναρίου της μιας εβδομάδας καθυστέρησης της επαναλειτουργίας των σχολείων τάχθηκε και ο καθηγητής Πνευμονολογίας Ιωάννης Κιουμής, υπογραμμίζοντας ότι το μήνυμα της αποφυγής του συνωστισμού που επαναλαμβάνει η κυβέρνηση «υπονομεύεται από την έναρξη των σχολείων, καθώς τα σχολεία είναι εστίες συνωστισμού».

Τέλος, ο κ. Κιουμής υπογράμμισε ότι η εκτίμησή του είναι για ανώτερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων στις 60.000 και όχι στις 100.000. «Και από κει και πέρα θα αρχίσει η αποκλιμάκωση της Όμικρον, όπως γίνεται σε όλες τις χώρες που προηγήθηκαν» συμπλήρωσε.

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: ειδικοί σχολεία