ΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Σχολεία: Ανησυχία για το νέο κύμα της πανδημίας – Τι λένε Εξαδάκτυλος και Γκάγκα

Προβληματισμό σε σχέση ακόμη και με τη λειτουργία των σχολείων έχει προκαλέσει η «έκρηξη» κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα, κάτι που ενδεχομένως παραπέμπει σε τρίτο κύμα της πανδημίας.

Αν και δεν φαίνεται ότι είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να αντιστρέψει τις αποφάσεις για τη λειτουργία των σχολείων, μεταξύ των επιστημόνων υπάρχει προβληματισμός, που όπως γίνεται αντιληπτό στηρίζεται κυρίως στη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης του κορωνοϊού.

Την ανάγκη να επιστρέψουμε το συντομότερο στην τηλεκπαίδευση εξέφρασε μιλώντας στο Mega ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Οι δραστηριότητες που ξεκίνησαν από τις 11 Ιανουαρίου και μετά άφησαν αποτύπωμα που δεν επιτρέπει αμφισβήτηση, επισήμανε και πρόσθεσε πως «έχουμε αύξηση κρουσμάτων ακριβώς 14 ημέρες μετά το άνοιγμα της α’ βάθμιας εκπαίδευσης».


Όπως είπε, είναι θέμα χρόνου να επικρατήσει παντού το βρετανικό στέλεχος του κορωνοϊού και εφόσον μεταδίδεται κατά 50% ταχύτερα, θα πρέπει και οι αποφάσεις που θα λαμβάνουμε να είναι ταχύτερες και πιο αποτελεσματικές.

Ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε του Αγίου Βαλεντίνου (14 Φεβρουαρίου) να ληφθούν μέτρα και τάχθηκε υπέρ της επιστροφής των μαθητών στην τηλεκπαίδευση, καθώς και τη λήψη όποιων άλλων μέτρων απαιτηθούν για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Γκάγκα: Να παρακολουθείται στενά η κατάσταση στα σχολεία

Σύμφωνα με αμερικανική μελέτη, τα κρούσματα από τη μετάλλαξη του κορωνοϊού στα παιδιά είναι περισσότερα, χωρίς ωστόσο να είναι σοβαρότερη η νόσος. Ωστόσο τα δεδομένα αυτά μπορεί να αλλάξουν και πρέπει να τα παρακολουθούμε καθημερινά, δήλωσε στο Μega η Συντονίστρια Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα.

H ίδια τάχθηκε υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας των σχολείων, λέγοντας ότι είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά να παραμείνουν ανοιχτά, φυσικά δεδομένου ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την ασφάλειά τους.

Άρα, πρέπει να παρακολουθούμε συνεχώς αν υπάρχει διαμόλυνση στα σχολεία ανάμεσα στα παιδιά και να υπάρχει συνεχής εκτίμηση του φαινομένου και να αποφασίσουμε από αυτό, σημείωσε.

Σχετικά με την Αττική, η κ. Γκάγκα ανέφερε ότι τόσο το «Σωτηρία» όσο και ο «Ευαγγελισμός» είχαν περισσότερες εισαγωγές στις μονάδες και τις κλινικές, όχι ωστόσο σε ανησυχητικό βαθμό.

cnn.gr

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

  1. Κλείστε τα Σχολεία πριν είναι ΑΡΓΆ ΚΎΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΎΡΙΕ!!!!! ΤΙ ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΊ!!! ΔΕΝ ΒΛΈΠΟΥΝ ΌΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΈΜΙΣΕ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΕΤΑΛΑΞΕΙΣ; ΑΦΟΎ ΤΑ ΜΈΤΡΑ ΠΡΟΦΎΛΑΞΗΣ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΌΖΟΝΤΑΙ ΟΎΤΕ ΑΠΌ ΜΑΘΗΤΕΣ ΟΎΤΕ ΑΠΌ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button