ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Όσα συνέβησαν στην δεύτερη συνάντηση για το Σχέδιο Βιώσιμης Κινητικότητας Μεσολογγίου

Ενημέρωση από τον συνδυασμό «Για την Κοινότητα Μεσολογγίου»

Χθες, Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, στη 1:00 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των μέχρι τώρα πεπραγμένων για το Σχέδιο Βιώσιμης Κινητικότητας στην πόλη του Μεσολογγίου. Στόχος της συνάντησης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη “Για την Κοινότητα Μεσολογγίου”, ήταν η παρουσίαση τριών σεναρίων κινητικότητας για την πόλη, η αξιολόγησή τους και η διαμόρφωσή τους μέσα από συνεργασία και συζήτηση ώστε να προχωρήσει το Σχέδιο προς την τελική του μορφή.

Αναλυτικά, όπως αναφέρει η ανακοίνωση σχετικά με τη συνάντηση:

Τι έγινε:

– Χαιρετισμοί από αντιδήμαρχο κ. Διαμαντόπουλο και Δήμαρχο.

– Παρουσίαση από τον εκπρόσωπο της εταιρείας (Lever Α.Ε.) που εκπονεί το σχέδιο των μέχρι τώρα πεπραγμένων.

– Τοποθέτηση-ερωτήσεις από τους λιγοστούς παρόντες (εκπροσώπους φορέων, συλλόγων και απλών πολιτών).

– Δεν έγινε η αξιολόγηση και η διαμόρφωση των τριών σεναρίων, ούτε η συνεργασία και συμφωνία για την τελική μορφή τους. (που υπήρχαν στο πρόγραμμα)

Παρατηρήσεις:

– Εξαιρετικά μικρή συμμετοχή των πολιτών (ατυχής η επιλογή της ώρας).

– Ηχηρές απουσίες φορέων με βαρύνοντα ρόλο και λόγο πάνω στο θέμα της αστικής κινητικότητας (η τροχαία, η δημοτική αστυνομία, ταξί, αστικό ΚΤΕΛ).

– Προτάθηκαν σενάρια χωρίς να βγει τελικά κάποιο αποτέλεσμα.

Σημαντικά για το μέλλον:

Τις επόμενες μέρες θα λειτουργήσει ένας ιστότοπος, στον οποίο θα περιλαμβάνονται ερωτηματολόγια και θα ξεκινήσει η προετοιμασία και η συμμετοχή στην 3η και τελευταία διαβούλευση όπου θα προταθούν συγκεκριμένα μέτρα.

Με δηλώσεις τους, Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος, μίλησαν για επιμέρους διαβουλεύσεις πριν την 3η και τελευταία της εταιρείας.

Τα μέλη της παράταξης “Για την Κοινότητα Μεσολογγίου”, Σταυρούλα Τσακμακλή, Νίκος Σταμάτης, Άντα Χαλαζιά, Χρήστος Φούντας, Γιώργος Λαμπρόπουλος, Ιάκωβος Παλαιολόγος, βρέθηκαν στην συνάντηση, καταθέτοντας προτάσεις, τις οποίες θα δημοσιεύσουν σύντομα προς γνώση όλων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button