Θέατρο

Σαββατόβραδο ανέτειλε η ελπίδα

Αλληλεγγύη από σκηνής θεάτρου στο Αγρίνιο, στην παράσταση “Η Ευτυχισμένη Δύσις” από την την θεατρική ομάδα του Συλλόγου “Ναύπακτος – Πολιτιστικές Διαδρομές”

Το πολύ θερμό χειροκρότημα στο τέλος ήταν όλο δικό τους. Και τα λευκά τριαντάφυλλα στα χέρια τους, επιβράβευση αξιοσύνης. Καταρχάς για την καλλιτεχνική επάρκεια. Πιο πολύ όμως για την ανθρωπιστική.

Ένα «τσούρμο» πολιτών της Ναυπάκτου, ενεργών στον πολιτιστικό τομέα, η θεατρική ομάδα του συλλόγου «ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ» βρέθηκε στη σκηνή του Παπαστράτειου Μεγάρου του Αγρινίου, με δύο αντίδοτα στην κρίση: Την κωμωδία και την αλληλεγγύη.

Πετυχημένη δοκιμή της εμβέλειας και του συμβολισμού του προγράμματος «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΟ ΣΚΗΝΗΣ» της  Ένωσης Κοινωνικών Φορέων «ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ», που «ενεργοποιεί ανθρωπιστικά, τους ενεργούς πολιτιστικά».

Την πρωτοβουλία της πρόσκλησης/έκκλησης για βοήθεια είχαν δύο αγρινιώτικες ΜΚΟ, φορείς-μέλη των «Πυλώνων»: Η «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ» και η ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου, υπέρ των δράσεων των οποίων πήγε το «κοινωνικό πεντάευρο», αντίτιμο της παρακολούθησης.

«Οίκος Ευγηρίας Η ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΔΥΣΙΣ» του Μανώλη Κορρέ σε σκκηνοθεσία Ειρήνης Ευαγγελάτου στο σανίδι. Στη συνείδηση ωστόσο αυτών που προσκάλεσαν και αυτών που προσήλθαν, η «δύσις» της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, απαιτούσε άμεση αποτροπή.

Το Παπαστράτειο υπολείπεται άλλων φημισμένων κοσμικών μεγάρων ως προς τις διαστάσεις. Το Σαββατόβραδο της 6ης Απρίλη ήταν όμως γεμάτο. Από ελπίδα…

Η ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου για την εκδήλωση
Μια καυστική κοινωνική σάτιρα με προεκτάσεις στο σήμερα παρακολουθήσαμε το Σάββατο 6 Απριλίου στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου στις 8:00 το βράδυ, από την θεατρική ομάδα του Συλλόγου ‘’Ναύπακτος Πολιτιστικές Διαδρομές’’ που παρουσίασαν το έργο Οίκος Ευγηρίας « Η Ευτυχισμένη Δύσις» του Μανώλη Κορρέ σε σκηνοθεσία Ειρήνης Ευαγγελάτου.

Η παράσταση εντάχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Αλληλεγγύη από σκηνής» της Ένωσης Κοινωνικών Φορεών «Πυλλώνες Αλληλεγγύης», για την ΕΛΕΠΑΠ και το Κέντρο Διημέρευσης ΑμεΑ «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ».
Το κοινό του Αγρινίου για άλλη μια φορά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και απόλαυσε την παράσταση η οποία άφησε πολύ θετικά σχόλια.
Εκτός από τους πολλούς φίλους των δύο σωματείων την παράσταση τίμησαν η κυρία Νίκη Φούντα, Βουλευτής Αιτωλ/νίας της ΔΗΜΑΡ και ο κύριος Γιάννης Φρέρης Δ/ντής Εταιρικής Επικοινωνίας και Αειφόρου Ανάπτυξης ΓΕΦΥΡΑ  Α.Ε. και Γενικός Συντονιστής της Ε.Κ.Φ. «Πυλώνες Αλληλεγγύης».
Η Τοπική Διοικούσα Επιτροπή της ΕΛΕΠΑΠ ευχαριστούμε θερμά όλους όσους βρέθηκαν στην εκδήλωση στηρίζοντας για άλλη μια φορά το έργο μας.
Ευχαριστούμε επίσης τον σύλλογο «Ναύπακτος πολιτιστικές Διαδρομές» και ιδιαίτερα την πρόεδρο και την θεατρική ομάδα και τους ευχόμαστε πάντα επιτυχίες. Την Ε.Κ.Φ. «Πυλώνες Αλληλεγγύης» και ιδιαίτερα τον κύριο Γιάννη Φρέρη που με  την οικονομική στήριξη της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. διοργάνωσαν την όλη εκδήλωση τα έσοδα της οποίας μας διέθεσαν στηρίζοντας έτσι το έργο μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button