ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Σαρώνει η πανδημία στην Αιτωλοακαρνανία-ο χειρότερος μήνας ο Νοέμβριος

Εξαπλασιασμός του ιικού φορτίου στα λύματα του Αγρινίου καταγράφτηκε πριν δέκα μέρες

Σε πολύ υψηλά επίπεδα εξακολουθεί να κινείται το τέταρτο κύμα της πανδημίας στην Αιτωλοακαρνανία με το επίκεντρο πλέον να έχει μετατοπιστεί εδώ και μέρες στους δήμους Αγρινίου και Μεσολογγίου.

Τα ενεργά κρούσματα είναι εκατοντάδες. Υπολογίζονται σε πάνω απο 700 μόνο στον δήμο Αγρινίου. 1.004 καταγράφτηκαν την τελευταία εβδομάδα, 476,3 ανά 100.000 κατοίκους 12.211 απο την αρχή της πανδημίας.


Ο δε Νοέμβριος αναδεικνύεται με διαφορά ο χειρότερος μήνας, αφού μέχρι σήμερα 23 του μηνός, έχουν κατανεμηθεί 2.958 κρούσματα. Τον Μάϊο του 2021, είναι κατανεμηθεί 2.210 κρούσματα.

Η αύξηση αυτήν των κρουσμάτων ήταν πάντως αναμενομένη εάν αναλογιστεί κανείς πως το ιικό φορτίο στα λύματα του Αγρινίου σε μέτρηση που έγινε στις 12 Νοεμβρίου κατέγραψε εξαπλασιασμό σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση.

Η επιβάρυνση αποτυπώνεται και στους «σκληρούς» αριθμούς των νοσηλευομένων, των διασωληνωμένων που βρίσκονται σε άλλα νοσοκομεία, αλλά και των ασθενών που χάνουν τη μάχη με τον ιό και τις σοβαρές επιπλοκές που προκαλεί. Είναι τέλος χαρακτηριστικό πως η πανδημία βρίσκει «πρόσφορο έδαφος» στην Αιτωλοακαρνανία εξαιτίας και ενός ακόμη κρίσιμου παράγοντα, που είναι η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button