Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Αλίευσαν στον Αμβρακικό και πωλούσαν σαρδέλες μικρότερες του επιτρεπόμενου μεγέθους

Το Λιμεναρχείο Πρέβεζας ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών ελέγχων για την καταπολέμηση της παράνομης αλιείας κυρίως στον Αμβρακικό Κόλπο, μετά από ενέργειες βαθμοφόρων Υπηρεσίας και έλεγχο σε τρία επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη, εντοπίσθηκαν κατά τις πρωινές ώρες της 31-07-2019 στον προβλήτα της παραλιακής οδού Ελευθερίου Βενιζέλου και συγκεκριμένα στον καθορισθέντα χώρο πώλησης νωπών αλιευμάτων στο λιμένα Πρέβεζας δύο επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη τα οποία είχαν αλιεύσει, διατηρούσαν επί του σκάφους, εξέθεταν, προσέφεραν για πώληση και πωλούσαν ιχθύες του είδους «σαρδέλα» (Sardina pilchardus).

Oπως διαπιστώθηκε, οι σαρδέλες ήταν μικρότερες από το ελάχιστο μέγεθος (11 cm ή 55 άτομα ανά kg) που ορίζεται στο παράρτημα ΙΙΙ του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΚ) αριθ. 1967/2006 ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 21ης ∆εκεµβρίου 2006 σχετικά µε μέτρα διαχείρισης για τη βιώσιµη εκμετάλλευση των αλιευτικών πόρων στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Υπολειπόμενο αλίευμα κατασχέθηκε από την Υπηρεσία και σε κυβερνήτες ανωτέρω σκαφών επιβλήθηκαν διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button