ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Σάλος με τη σύνταξη που θα πάρει η χήρα του Μπαλταδώρου

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το θέμα με τη σύνταξη που δικαιούται η χήρα του ήρωα σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου.

Ο πιλότος είχε μισθό περίπου 1.200 ευρώ και όπως εκτίμησε ο εργατολόγος, νομικός και πρώην γ.γ. Υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Ρωμανιάς στον ΑΝΤ1, η σύνταξη που δικαιούται η χήρα του είναι περίπου 400 ευρώ.

Η αντίδραση του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσου Πετρόπουλου, ήταν έντονη, κάνοντας λόγο για «τυμβωρύχους» και «δήθεν πατριώτες».

«Χειρότεροι από τους αντιπάλους της χώρας όσοι μιλούν για σύνταξη 400 ευρώ στην οικογένεια του πεσόντος πιλότου» έγραψε ο κ. Πετρόπουλος στο facebook.

«Ντροπή στους τυμβωρύχους, δήθεν ευαίσθητους πατριώτες. Για τους πεσόντες στο καθήκον η σύνταξη ορίζεται στο άρθρο 4 του Ν. 4387/2016 που προβλέπει χορήγηση πλήρους σύνταξης στην οικογένεια του πεσόντος» πρόσθεσε.

Ποιο θα είναι τελικά το ποσό

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου, η χήρα του ήρωα σμηναγού θα λάβει σύνταξη που θα αντιστοιχεί στα 9/10 του μισθού του αντιπτεράρχου, δηλαδή σύνταξη που αντιστοιχεί στον Αρχηγό της Αεροπορίας.

Με τις μειώσεις του νόμου Κατρούγκαλου, το ποσό θα είναι περίπου 1.400 ευρώ (μαζί με την προσωπική διαφορά), που σημαίνει ότι η χήρα του σμηναγού θα πάρει σύνταξη λίγο πάνω από 1.200 ευρώ.

Τι σημαίνει η υιοθεσία των παιδιών του ήρωα σμηναγού από τη Βουλή

Εξάλλου, η Βουλή ανακοίνωσε πως «υιοθέτησε» τα ανήλικα παιδιά του Γιώργου Μπαλταδώρου.

Αυτό σημαίνει πως κάθε χρόνο θα καταβάλλει ένα ποσό για τα ανήλικα τέκνα, μέχρι την ενηλικίωσή τους. Αν σπουδάσουν, θα καταβάλλει το ποσό μέχρι τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους.

Το ποσό αυτό καθορίστηκε στις 10.000 ευρώ για ένα τέκνο, 18.000 ευρώ για δύο τέκνα, 21.000 για τρία τέκνα και 25.000 ευρώ για τέσσερα τέκνα.

Επομένως, στην οικογένεια του ήρωα σμηναγού θα δίνονται 18.000 ευρώ το χρόνο για τα δύο ανήλικα παιδιά του.

star.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button