ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Προθεσμία για τις 3 Ιουνίου έλαβε ο Σαλμάς για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων

Στις 3 Ιουνίου θα δώσει εξηγήσεις στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς ο Μάριος Σαλμάς μετά την προθεσμία που ζήτησε και πήρε μέσω των δικηγόρων του.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε κληθεί σήμερα ως ύποπτος τέλεσης της κακουργηματικής πράξης της ηθικής αυτουργίας σε απιστία που αφορά στην υπόθεση των φερόμενων υπερκοστολογημένων αρθροσκοπήσεων την περίοδο 2015-2016.

Το διαβιβαστικό

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη που είχε αποσταλεί προς τη Βουλή με αίτημα την άρση της βουλευτικής του ασυλίας ,οι επίμαχες αρθροσκοπήσεις γίνονταν σε διαγνωστικό κέντρο της οικογένειάς του με δική του συνταγογράφηση και φέρεται να ζημίωσαν τον ΕΟΠΥΥ με χιλιάδες ευρώ.

Στο εισαγγελικό έγγραφο αναφερόταν μεταξύ άλλων ότι : «Διαφαίνονται ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του νυν βουλευτή της Βουλής των Ελλήνων, Μάριου Σαλμά, ιατρού (ορθοπεδικού) για την τέλεση του κακουργήματος της ηθικής αυτουργίας ,κατά συναυτουργία, κατ΄ εξακολούθηση, σε απιστία σχετική με την υπηρεσία το αντικείμενο της οποίας έχει συνολική αξία μεγαλύτερη των 120.000 ευρώ, στρεφόμενη κατά του Δημοσίου , εκ της οποίας η ζημία που προξενήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε στο Δημόσιο υπερβαίνει το ποσόν των 150.000 ευρώ , κατά συναυτουργία και κατά μόνας».

Ο ίδιος ο κ. Σαλμάς κάνει λόγο για σκευωρία και υποστηρίζει ότι δεν υπήρχε ζημία του ΕΟΠΠΥ καθώς προβλεπόταν συγκεκριμένο πλαφόν για τα διαγνωστικά κέντρα που δεν μπορούσε κανείς να το υπερβεί. Επιπλέον τα επίμαχα παραπεμπτικά, όπως λέει, εγκρίθηκαν και πληρώθηκαν από τον Οργανισμό.

Της Άννας Κανδύλη

enikos.gr

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close