ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Ερώτηση της Σοφίας Σακοράφα για τα προβλήματα και του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου

Η βουλευτής του ΜεΡΑ25, Σοφία Σακοράφα, κατέθεσε ερώτηση στην υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και ερωτάται γιατί το Υπουργείο δεν καλύπτει τις λειτουργικές δαπάνες των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας που μετά από χρόνια ελλείψεων τείνουν σε αναστολή της λειτουργίας τους. Ένα από αυτά είναι και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου που αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα.

Αναλυτικά η Ερώτηση έχει ως εξής:

Θέμα: Χρηματοδότηση και υποστήριξη λειτουργίας Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας

Τα τελευταία τρία (3) έτη το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει καταβάλει ούτε ένα ευρώ για τα λειτουργικά έξοδα των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας.

Ήδη από πέρυσι, το Νοέμβρη του 2018, οι 48 διευθυντές των Σ.Δ.Ε. έχουν απευθυνθεί σχετικά και εγγράφως επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «…η χρηματοδότηση του καινοτόμου αυτού θεσμού είναι απόλυτα μηδενική!….. Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με σωρεία οικονομικών δυσχερειών οι οποίες σύντομα θα καταστήσουν την λειτουργία των Σ.Δ.Ε. απαγορευτική και αδύνατη καθώς σε πάρα πολλές περιπτώσεις λειτουργούν χάρη στο φιλότιμο και τον εθελοντισμό των εκπαιδευτικών και των εκπαιδευομένων……».

Επειδή oρόλος των Σ.Δ.Ε. είναι πολύτιμος και η λειτουργία τους δεν επιτρέπεται να επαφίεται μόνο στον «πατριωτισμό» διδασκόντων και διδασκομένων.

Επειδή η συνεχιζόμενη αδιαφορία του Υπουργείου προς τα Σ.Δ.Ε. θέτει σε άμεσο κίνδυνο τηδυνατότητα λειτουργίαςτους.

Ερωτάται η κ. Υπουργός
Υπάρχει η κυβερνητική πρόθεση για τη χρηματοδότηση των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας;
Με ποια άλλα συγκεκριμένα μέτρα προτίθεσθε να διασφαλίσετε την ομαλή λειτουργίατων Σ.Δ.Ε.;

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button