Βουλευτικές Εκλογές 2019Ροή Ειδήσεων

Σάκης Τορουνίδης από το Μεσολόγγι : «Το DNA της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει ανεξίτηλα σφραγιστεί από το ΠΑΣΟΚ»

Ο Σάκης Τορουνίδης συνεχίζει τις περιοδείες του καθημερινά σε όλες τις περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, συνομιλεί με τους κατοίκους και ζητά την στήριξη του ΚΙΝΑΛ -ΠΑΣΟΚ και της υποψηφιότητάς του.

Στο πλαίσιο αυτό, επισκέφθηκε το Μεσολόγγι και είχε σειρά επαφών με πολίτες και επαγγελματίες της πόλης, με εργαζόμενους και προϊσταμένους στις υπηρεσίες της ΔΕΗ και της ΔΟΥ.
Κατά την διάρκεια της περιοδείας ο υποψήφιος βουλευτής συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μεσολογγίου Νίκο Καραπάνο και με την Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, έχοντας την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους θέματα που απασχολούν την περιοχή και την αυτοδιοίκηση, ένα θεσμό τον οποίο υπηρέτησε με επιτυχία ως Δήμαρχος στον καποδιστριακό Δήμο Ινάχου. Μετά τις συναντήσεις με τους αυτοδιοικητικούς ο Σάκης Τορουνίδης δήλωσε:

«Στο ΚΙΝΑΛ -ΠΑΣΟΚ, πιστεύουμε στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το έχουμε αποδείξει. Όλες οι ιστορικές μεταρρυθμίσεις στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και στο κράτος γενικότερα, σχεδιάστηκαν, θεσπίστηκαν και προχώρησαν από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ.
Οι μεγάλες τομές που έγιναν στις αρχές τις δεκαετίας του ‘80 έδωσαν υπόσταση, ουσία και περιεχόμενο στην αποκέντρωση και στην αυτοδιοίκηση και αποτέλεσαν τη βάση για τον Καποδίστρια, τον Καλλικράτη, τις 13 αιρετές Περιφέρειες.
Η παράταξη μας, η μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη, είναι αυτή που συνδέθηκε με όλες τις μεγάλες αλλαγές στη χώρα και στην αυτοδιοίκηση.
Πιστεύω ακράδαντα ότι χωρίς την αποφασιστική συμμετοχή της Περιφέρειας και των Δήμων δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική απελευθέρωση των δημιουργικών και παραγωγικών δυνάμεων της χώρας, τέτοια που να διασφαλίζει την παραγωγή νέου πλούτου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button