ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Σ.Τσιόρδας: Η άρση των περιορισμών βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα

Συντάσσομαι με τους επιστήμονες που εκτιμούν ότι αναπτύσσονται αντισώματα

Η άρση των περιοριστικών μέτρων στην Ελλάδα βασίζεται «σε επιστημονικά δεδομένα και όχι στην κοινωνική πίεση» ανάφερε ο καθηγητής Σ. Τσιόδρας επισημαίνοντας παραλλήλως, ότι δεν μπορεί η χώρα να μείνει σε lockdown έως ότου βρεθεί αποτελεσματική θεραπεία για τον νέο κορωνοϊό.

Όπως ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας η ανοσία του πληθυσμού θα χτιστεί σταδιακά και είπε ότι πολλοί μιλούν για 50% με 70% ανοσία στον πληθυσμό, αλλά όπως εξήγησε αυτό δεν μπορεί να γίνει απότομα.

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υποστηρίζει ότι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι τα άτομα που νοσούν,έχουν ανοσία στον Covid-19, αλλά υπάρχει και μια άλλη άποψη επιστημόνων με την οποία κι εγώ συντάσσομαι, που εκτιμά ότι μάλλον αναπτύσσουμε αντισώματα τα οποία διαρκούν ένα έτος».

«Όλα λοιπόν σταθμίζονται. Όλα συζητούνται», ανάφερε χαρακτηριστικά. Αυτό που κάνουμε είναι προσπαθούμε να έχουμε ένα όσο το δυνατόν καλύτερο εργαλείο, πιο ακριβές εργαλείο, που είναι το testing, η διάγνωση, η έγκαιρη ιχνηλάτηση, η απομόνωση των επαφών, ώστε να παρακολουθούμε με βάση αυτό το εργαλείο την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας και να παρακολουθούμε και τα νοσηλευόμενα περιστατικά, όπως κάναμε μέχρι τώρα, και ενδεχομένως τυχόν θανάτους και τυχόν αύξηση της κυκλοφορίας, η οποία μπορεί να συμβεί ή να μην συμβεί.

Πηγή
Ναυτεμπορική

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button