Άποψη

Σ. Ανδρίκουλα: Απαξίωση των Τοπικών Συμβουλίων από την δημοτική αρχή Αμφιλοχίας

po-andrikoula

Η Δημοτική Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Αμφιλοχίας Σοφία Ανδρίκουλα, με δήλωση της, εκφράζει την απογοήτευση της, για την απαξίωση, όπως επισημαίνει,  των Τοπικών Συμβουλίων από την δημοτική αρχή του Απ. Κοιμηση.

Καλεί μάλιστα την δημοτική πλειοψηφία να πράξει το αυτονόητο, έστω και τώρα, “δείχνοντας τον απαιτούμενο σεβασμό απέναντι στα Τοπικά Συμβούλια και στους Δημότες.”

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Ανδρίκουλα:

Με αφορμή την κοινοποίηση της αναφοράς του Αντιπροέδρου Σαρδινίνων κ. Σουλιώτη Κων/νου στους αρχηγούς των Δημοτικών Παρατάξεων για τη μη λειτουργία του κοινοτικού γραφείου από την ημέρα ανάληψης καθηκόντων του Προέδρου κ. Τσεκούρα Λάμπρου, εκφράζω για ακόμη μία φορά, από τότε που εκλέχτηκα Δημοτικός Σύμβουλος, την απογοήτευσή μου για την πλήρη απαξίωση των Τοπικών Συμβουλίων.

Η Δημοτική Αρχή δεν δείχνει την παραμικρή διάθεση να συμβάλλει στην αντιμετώπιση σοβαρών ζητημάτων, που άπτονται της καθημερινότητας των πολιτών. Και δεν είναι η πρώτη φορά, που συμβαίνει αυτό, αφού κατά το παρελθόν υπήρξαν ανάλογες περιπτώσεις. Άραγε η Δημοτική Αρχή ελέγχει τους προέδρους των χωριών και τα Τοπικά Συμβούλια ως προς τη σωστή λειτουργία τους σύμφωνα με το άρθρο 88 του Ν. 3852/2010; Γιατί ο Δήμαρχος όλα τα χρόνια της θητείας του δεν έχει επιδιώξει να συνεδριάσει με τους προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων; Γιατί οι εκάστοτε αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι δεν έχουν ποτέ συγκαλέσει συνέλευση των κατοίκων της κοινότητας μαζί με τον εκάστοτε Πρόεδρο, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο όπως προβλέπεται;
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Ήρθε η ώρα κ. Δήμαρχε να δείξετε τον απαιτούμενο σεβασμό απέναντι στα Τοπικά Συμβούλια και στους Δημότες. Υποστηρικτής, όπως είστε, της αποκέντρωσης και της ενδυνάμωσης των ΟΤΑ, πρέπει να πράξετε τα αυτονόητα. Η παράλειψη της σύγκλισης του συμβουλίου της τοπικής κοινότητας εκ μέρους του προέδρου για δύο συνεχείς μήνες ή δύο συνεχείς φορές αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα, το οποίο διώκεται με βάση την προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία του άρθρου 234 και τιμωρείται με την ποινή της αργίας και σε περίπτωση υποτροπής, με την ποινή της έκπτωσης. Εκτός και αν, η απουσία εκπροσώπησης με «αποκλεισμό» των περισσοτέρων τοπικών κοινοτήτων, γίνεται μεθοδευμένα και σχεδιασμένα εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής…
Ανδρίκουλα Σοφία
Δημοτική Σύμβουλος Μείζονος Αντιπολίτευσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button