ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Καταγγελίες για άθλιες συνθήκες διαβίωσης ρομά στην Αγία Βαρβάρα Αγρινίου (φωτο)

Εξοργισμένοι είναι οι κάτοικοι και οι ιδιοκτήτες ακίνητων σε περιοχή της Αγίας Βαρβάρας Αγρινίου, κοντά σε γνωστό σούπερ μάρκετ, δίπλα στην επ. οδό Αγρινίου – Θέρμου.

Χωματόδρομος της περιοχής δίπλα σε περιουσίες – οικίες έχει μετατραπεί σε κάμπινγκ και χώρο στάθμευσης – προσωρινής παραμονής οικογενειών ρομα.

Οι  περιπλανώμενοι ρομα, έχουν βρει στο σημείο αυτό έναν χώρο όπου προσωρινά μπορούν να διαμένουν , ρυπαίνοντας όμως και προκαλώντας εστίες μόλυνσης.

Σκουπίδια, κοτόπουλα σε φορτηγά, εκ των οποίων πολλά κρέμονται νεκρά και πετάγονται, σκυλιά, περιττώματα κλπ, συνθέτουν μια άθλια εικόνα, σύμφωνα με τις καταγγελίες της κ. Γεωργίας Αθανασοπούλου – Τσατσαράγκου.

Μια κατάσταση επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, όχι μόνον των μόνιμων κατοίκων της περιοχής αλλά και για τους ίδιους τους ρομα, που έχουν μαζί τους μικρά παιδιά.

Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό και όπως σημειώνεται, ο δήμος Αγρινίου, δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια έναν χώρο κάπως ελεγχόμενο, ώστε οι περιπλανώμενοι ρομά που έρχονται στο Αγρίνιο, να διαμένουν υπό καλύτερες συνθήκες με χημικές τουαλέτες, κάδους απορριμμάτων κλπ.

Ανάλογες καταγγελίες έχουν γίνει και για την περιοχή του υπεραστικού ΚΤΕΛ.

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close