ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ρόδος: Ποινή κάθειρξης 18 ετών σε τραπεζικό διευθυντή που έστησε «παρατράπεζα»

Ποινή κάθειρξης 18 ετών με υπό όρους αναστολή ως προς την έφεση επέβαλε δικαστήριο σε τραπεζικό διευθυντή για «παρατράπεζα» στη Ρόδο. Κρίθηκε ένοχος για πέντε κακουργήματα, ενώ το ύψος της ζημίας που προκάλεσε υπερβαίνει τα 1,8 εκατ. ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου καταδίκασε σε 18 χρόνια κάθειρξης πρώην διευθυντή υποκαταστήματος τράπεζας στη Ρόδο, ο οποίος πρωταγωνίστησε σε υπόθεση παρατραπεζικής δραστηριότητας στο νησί.


Όπως ανέφερε το dimokratiki.gr, ο κατηγορούμενος κρίθηκε, ειδικότερα, ομόφωνα ένοχος για τα εξής αδικήματα:

– Της πλαστογραφίας με την ειδικότερη μορφή της κατάρτισης, κατ’ εξακολούθηση με συνολική ζημία και αντίστοιχη ωφέλεια άνω των 120.000 ευρώ.

– Της πλαστογραφίας με την ειδικότερη μορφή της νόθευσης κατ’ εξακολούθηση με συνολική ζημία και αντίστοιχη ωφέλεια άνω των 120.000 ευρώ.

– Της απάτης κατ’ εξακολούθηση με περιουσιακή ζημία και αντίστοιχο περιουσιακό όφελος άνω των 120.00 ευρώ.

– Της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα τελεσθείσα.

– Της απάτης με υπολογιστή κατ’ εξακολούθηση, εκ της οποίας η ζημία που προέκυψε και το αντίστοιχο περιουσιακό όφελος, υπερβαίνουν το ποσό των 120.000 ευρώ.

Δεν του αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

Η έφεση του κατηγορούμενου έχει αναστέλλουσα δύναμη με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης του δύο φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Το ύψος της ζημίας που προκάλεσε ο κατηγορούμενος στο διάστημα από 2 Φεβρουαρίου 2012 έως και 19 Ιουνίου 2015 φέρεται να ανέρχεται στο ποσό των 1.804.392,44 ευρώ.

newsit.gr

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou christmas2022 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button