Ριζότο σαμπάνιας με καπνιστό τυρί
Υλικά για 4-5 άτομα
400γρ ρύζι για ριζότο
1 φιάλη σαμπάνιας σε θερμοκρασία δωματίου
100-150γρ κανπιστό τυρί Βερμίου τριμμένο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1-2 σκ.σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κύβος κρέατος
50γρ βούτυρο
Αλάτι , πιπέρι , βούτυρο
Εκτέλεση
Σε μέτρια-δυνατή φωτιά σωτάρουμε με βούτυρο το κρεμμύδι και μόλις μαλακώσει προσθέτουμε το σκόρδο . Μόλις μυρίσει προσθέτουμε και το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς , σβήνουμε με σαμπάνια . Προσθέτουμε το κύβο κρέατος και συνεχίζουμε σιγά σιγά να προσθέτουμε και την υπόλοιπη σαμπάνια (μια κουτάλα κάθε φορά για να μην σταματάμε το βρασμό). Ανακατεύουμε τακτικά . Όταν μας τελειώσει η σαμπάνια συνεχίζουμε με ζεστό νερό . Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε το καπνιστό τυρί και το βούτυρο και ομογενοποιούμε . Απολαύστε το !!
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ
TIP : αντί για καπνιστό Βερμίου (που είναι προσωπική επιλογή) μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο σας αρέσει . Πιο έντονη γεύση έχει το μετσοβόνε γι αυτο βάλτε λιγότερο , ενώ πιο απαλή γεύση έχει το προβολόνε !
Μπορείτε να συμπληρώσετε και παρμεζάνα .
του Νίκου Καζαντζή