Lifestyle & People

Ριζότο σαμπάνιας με καπνιστό τυρί

lif-rizoto

Υλικά για 4-5 άτομα

400γρ ρύζι για ριζότο

1 φιάλη σαμπάνιας σε θερμοκρασία δωματίου

100-150γρ κανπιστό τυρί Βερμίου τριμμένο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1-2 σκ.σκόρδο ψιλοκομμένες

1 κύβος κρέατος

50γρ βούτυρο

Αλάτι , πιπέρι , βούτυρο

Εκτέλεση

Σε μέτρια-δυνατή φωτιά σωτάρουμε με βούτυρο το κρεμμύδι και μόλις μαλακώσει προσθέτουμε  το σκόρδο . Μόλις μυρίσει προσθέτουμε και το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς , σβήνουμε με σαμπάνια . Προσθέτουμε το κύβο κρέατος και συνεχίζουμε σιγά σιγά να προσθέτουμε και την υπόλοιπη σαμπάνια (μια κουτάλα κάθε φορά για να μην σταματάμε το βρασμό). Ανακατεύουμε τακτικά . Όταν μας τελειώσει η σαμπάνια συνεχίζουμε με ζεστό νερό . Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε το καπνιστό τυρί και το βούτυρο και ομογενοποιούμε . Απολαύστε το !!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ

TIP : αντί για καπνιστό Βερμίου (που είναι προσωπική επιλογή) μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο σας αρέσει . Πιο έντονη γεύση έχει το μετσοβόνε γι αυτο βάλτε λιγότερο , ενώ πιο απαλή γεύση έχει το προβολόνε !

Μπορείτε να συμπληρώσετε και παρμεζάνα .

του Νίκου Καζαντζή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button