Ροή ΕιδήσεωνΥγεία-Ομορφιά

Τι θα πρέπει να προσέξω πριν τη ρινοπλαστική;

Μια ρινοπλαστική μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τόσο σε λειτουργικό επίπεδο (βελτίωση αναπνοής) όσο και σε αισθητικό, βοηθώντας μας να αποκτήσουμε τη μύτη που πάντα ονειρευόμασταν. Πώς θα επιλέξουμε τον κατάλληλο ιατρό για την επέμβαση και τί θα πρέπει να προσέξουμε πριν από την πραγματοποίησή της;

Πόσο σημαντική είναι η επιλογή του κατάλληλου χειρουργού;

Μια ρινοπλαστική θα πρέπει πάντα να πραγματοποιείται από έναν έμπειρο χειρουργό, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος επιπλοκών. Η τεχνική που θα επιλεγεί για το εκάστοτε περιστατικό εξαρτάται από το φύλο, την ηλικία και τις προσδοκίες του κάθε ενδιαφερόμενου.


Ποιοι έλεγχοι θα πρέπει να προηγηθούν της ρινοπλαστικής;

Είναι εξαιρετικά σημαντικό σε πρώτο επίπεδο, να υπάρχουν ρεαλιστικές προσδοκίες όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα, ώστε να δημιουργηθεί κάτι άρτιο και λειτουργικό. Το βασικό προαπαιτούμενο είναι η επίτευξη μίας λειτουργικής ρινικής αναπνοής. Πριν προχωρήσουμε σε πλαστική μύτης απαιτείται ένας ολοκληρωμένος προεγχειρητικός έλεγχος, που περιλαμβάνει εξετάσεις αίματος, καρδιολογική εξέταση και εκτίμηση από αναισθησιολόγο. Το σύνολο των ελέγχων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί λίγο πριν την πραγματοποίηση της επέμβασης, ενδεικτικά έως και δύο ώρες πριν από το χειρουργείο.

Είναι απαραίτητη η χρήση αναισθησίας πριν από τη ρινοπλαστική;

Η χρήση αναισθησίας είναι απαραίτητη για να μπορεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία χωρίς πόνο. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, μπορεί να προχωρήσουμε σε συνδυασμό ολικής και τοπικής αναισθησίας. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων ωστόσο, η ολική αναισθησία είναι επαρκής.

Είναι όλοι κατάλληλοι υποψήφιοι για ρινοπλαστική;

Μετά από την αξιολόγηση κάθε περιστατικού, ο χειρουργός θα αποφανθεί εάν ένας υποψήφιος είναι πράγματι κατάλληλος για ρινοπλαστική. Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει πάντα να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του και να ενημερώσει αναλυτικά τον ιατρό του για οποιαδήποτε επέμβαση έχει πραγματοποιήσει στην ευρύτερη ρινική χώρα, όπως αφαίρεση αμυγδαλών ή επέμβαση στα κρεατάκια.

Ποια είναι η διάρκεια της επέμβασης;

Η διάρκεια εξαρτάται από τις ιδιαιτερότητες του εκάστοτε περιστατικού. Κατά μέσο όρο ωστόσο, είναι περίπου 60 έως 90 λεπτά. Μετά από την ολοκλήρωση της επέμβασης, χρειάζεται προληπτική νοσηλεία για περίπου 4-6 ώρες, μετά από τις οποίες κάποιος μπορεί να λάβει εξιτήριο ή, εφόσον το επιθυμεί, να νοσηλευτεί για ένα βράδυ προληπτικά.

Ποιο είναι το κόστος της ρινοπλαστικής;

Το ακριβές κόστος της επέμβασης είναι γενικά προσιτό, ωστόσο εξαρτάται από τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του εκάστοτε περιστατικού. Επικοινωνήστε με τον ιατρό σας για να ενημερωθείτε αναλυτικά ως προς τη διαδικασία, το κόστος και τις τιμές της επέμβασης.

Advertisements
Τοπική Διαφήμιση
paideia optimize resize Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button